⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Delhaize logo
  • Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen

Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen

door Jeroen Meus
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 kipendijen (het stuk boven de drumstick)
  • 10 ml halve komkommer
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el mosterd (voor de marinade)
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el ketchap manis
  • zout
  • 4 dikke bloemige aardappelen
  • olijfolie
  • zilverpapier
  • 2 bussels radijsjes
  • 2 bussels rucola
  • basilicum
  • balsamico
  • peper
  • 8 kipendijen (het stuk boven de drumstick)
  • 10 ml halve komkommer
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el mosterd (voor de marinade)
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el ketchap manis
  • zout
  • 4 dikke bloemige aardappelen
  • olijfolie
  • zilverpapier
  • 2 bussels radijsjes
  • 2 bussels rucola
  • basilicum
  • balsamico
  • peper

Begin met koken

1
Verpak de aardappelen in zilverpapier samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
2
Leg ze in de kolen en gaar ze.
3
Meng alle ingrediënten voor de marinade van de kip samen.
4
Ontbeen de kippendijen en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie. Gril ze met de velkant eerst op de BBQ. Wrijf ze voortdurend in met de marinade maar overdrijf daar niet mee. De marinade kan verbranden.
5
Was rucola en radijsjes. Halveer de radijzen en meng samen met de rucola, basilicum, olijfolie en balsamico.
6
Plet de aardappelen in een schaal, schik er de salade op en werk af met de stukken kip.
1
Verpak de aardappelen in zilverpapier samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
2
Leg ze in de kolen en gaar ze.
3
Meng alle ingrediënten voor de marinade van de kip samen.
4
Ontbeen de kippendijen en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie. Gril ze met de velkant eerst op de BBQ. Wrijf ze voortdurend in met de marinade maar overdrijf daar niet mee. De marinade kan verbranden.
5
Was rucola en radijsjes. Halveer de radijzen en meng samen met de rucola, basilicum, olijfolie en balsamico.
6
Plet de aardappelen in een schaal, schik er de salade op en werk af met de stukken kip.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
2 × +/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Ketjap Manis
Conimex Ketjap Manis
25 cl
2
99
Aperogroente | Radijs 230g
Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
2+1 gratis
2
09
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09

Reeds in je keuken

Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Foil Aluminium | Easy Cut System | 10m
Toppits Foil Aluminium | Easy Cut System | 10m
10 m
2
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€30,05