Recept zoekresultatenKalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honing
Delhaize logo
  • Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honing
    A

Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honing

Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honingA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 600 g kalkoenkarbonaden
  • 300 g wortelen bio (diepgevroren)
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 el honing
  • 300 g pompoenblokjes (diepgevroren)
  • 1 el tamari
  • 2 el druivenpitolie
  • zout
  • 1/2 kl pikante paprika
  • 600 g kalkoenkarbonaden
  • 300 g wortelen bio (diepgevroren)
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 el honing
  • 300 g pompoenblokjes (diepgevroren)
  • 1 el tamari
  • 2 el druivenpitolie
  • zout
  • 1/2 kl pikante paprika

Begin met koken

: 20 min + marinade 30 min
1
Meng de druivenpitolie, de honing, de tamari, het pompelmoessap, het zout en de paprika in een bord. Snijd het vlees in blokjes, schep ze bij in het bord en meng alles goed. Bedek en laat 30 min marineren.
2
Stoom de wortelen en de pompoenblokjes gedurende 10 min.
3
Pel de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit. Bewaar het sap.
4
Prik de blokjes kalkoen op stokjes. Vorm een ā€˜sā€™ en druk stevig aan. Gril ze 5 min aan elke kant. Voeg de marinade en de kwartjes pompelmoes toe en kook gedurende 5 min verder op een hoog vuur.
5
Leg de groenten op een bord terwijl het vlees bakt, strooi er wat zout op en snijd ze in grote stukken.
6
Dien de brochettes op met de puree, de pompelmoes en het braadvocht.
1
Meng de druivenpitolie, de honing, de tamari, het pompelmoessap, het zout en de paprika in een bord. Snijd het vlees in blokjes, schep ze bij in het bord en meng alles goed. Bedek en laat 30 min marineren.
2
Stoom de wortelen en de pompoenblokjes gedurende 10 min.
3
Pel de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit. Bewaar het sap.
4
Prik de blokjes kalkoen op stokjes. Vorm een ā€˜sā€™ en druk stevig aan. Gril ze 5 min aan elke kant. Voeg de marinade en de kwartjes pompelmoes toe en kook gedurende 5 min verder op een hoog vuur.
5
Leg de groenten op een bord terwijl het vlees bakt, strooi er wat zout op en snijd ze in grote stukken.
6
Dien de brochettes op met de puree, de pompelmoes en het braadvocht.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 325; energie (kCal): 77; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 325; energie (kCal): 77; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,76
Vegetarisch
Barbecue
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht