1
Hak de look fijn en doe hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een schotel. Meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin. Wrijf het vlees aan alle kanten grondig in met de saus en laat het 30 min op kamertemperatuur marineren.
2
Snijd de avocado’s in blokjes. Voeg er de citroen, de geraspte gember, de mierikswortel en wat zout bij. Meng voorzichtig en strooi sesamzaadjes over het mengsel.
3
Zet een lege pan op een hoog vuur. Zodra de pan goed heet is, leg je de uitgelekte entrecotes erin en bak je ze 1.30 min per zijde. Leg ze daarna op een warme schotel die je afdekt. Giet nu de marinade in de pan en laat ze 2 min sudderen.
4
Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de salade. Overgiet met gekookte marinade en dien onmiddellijk op met de avocadosalsa.
1
Hak de look fijn en doe hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een schotel. Meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin. Wrijf het vlees aan alle kanten grondig in met de saus en laat het 30 min op kamertemperatuur marineren.
2
Snijd de avocado’s in blokjes. Voeg er de citroen, de geraspte gember, de mierikswortel en wat zout bij. Meng voorzichtig en strooi sesamzaadjes over het mengsel.
3
Zet een lege pan op een hoog vuur. Zodra de pan goed heet is, leg je de uitgelekte entrecotes erin en bak je ze 1.30 min per zijde. Leg ze daarna op een warme schotel die je afdekt. Giet nu de marinade in de pan en laat ze 2 min sudderen.
4
Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de salade. Overgiet met gekookte marinade en dien onmiddellijk op met de avocadosalsa.