Recept zoekresultatenGemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa
Delhaize logo
  • Gemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa

Gemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa

Gemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el sambal
  • 600 g bio rundsentrecote
  • 3 el tamari
  • 3 el druivenpitolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kl mierikswortel
  • 1 cm verse gember
  • 100 g mengeling van groene slasoorten
  • zout
  • 1/2 citroenen, geperst
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el sambal
  • 600 g bio rundsentrecote
  • 3 el tamari
  • 3 el druivenpitolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kl mierikswortel
  • 1 cm verse gember
  • 100 g mengeling van groene slasoorten
  • zout
  • 1/2 citroenen, geperst
  • 1 el sesamzaadjes

Begin met koken

: 20 min.
1
Hak de look fijn en doe hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een schotel. Meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin. Wrijf het vlees aan alle kanten grondig in met de saus en laat het 30 min op kamertemperatuur marineren.
2
Snijd de avocado’s in blokjes. Voeg er de citroen, de geraspte gember, de mierikswortel en wat zout bij. Meng voorzichtig en strooi sesamzaadjes over het mengsel.
3
Zet een lege pan op een hoog vuur. Zodra de pan goed heet is, leg je de uitgelekte entrecotes erin en bak je ze 1.30 min per zijde. Leg ze daarna op een warme schotel die je afdekt. Giet nu de marinade in de pan en laat ze 2 min sudderen.
4
Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de salade. Overgiet met gekookte marinade en dien onmiddellijk op met de avocadosalsa.
1
Hak de look fijn en doe hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een schotel. Meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin. Wrijf het vlees aan alle kanten grondig in met de saus en laat het 30 min op kamertemperatuur marineren.
2
Snijd de avocado’s in blokjes. Voeg er de citroen, de geraspte gember, de mierikswortel en wat zout bij. Meng voorzichtig en strooi sesamzaadjes over het mengsel.
3
Zet een lege pan op een hoog vuur. Zodra de pan goed heet is, leg je de uitgelekte entrecotes erin en bak je ze 1.30 min per zijde. Leg ze daarna op een warme schotel die je afdekt. Giet nu de marinade in de pan en laat ze 2 min sudderen.
4
Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de salade. Overgiet met gekookte marinade en dien onmiddellijk op met de avocadosalsa.
Nutritionele informatie
Energie: 516 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sambal | oelek | 200 g
Conimex Sambal | oelek | 200 g
200 gr
1
99
Rib Eye | Ierse
Delhaize Rib Eye | Ierse
2 × +/- 300 gr
+/-€
10
95
Saus | Soja | Tamari
Saitaku Saus | Soja | Tamari
15 cl
3
89
Avocado
Delhaize Avocado
1 st
3 voor €2.99
1
45
Mierikswortel
Rabe Mierikswortel
100 gr
1
99
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
2de tegen -40%
4
25

Reeds in je keuken

Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Totaal:
+/-€41,20