1
Blancheer de olijven (hou er een paar apart) 5 min in ongezouten kokend water. Laat ze uitlekken en verfris ze in koud water. Doe ze in de beker van de staafmixer en mix ze met 20 cl water tot een gladde puree. Schep deze puree in een pannetje. Doe er de room bij en kruid met peper en een mespunt komijn. Laat zachtjes verwarmen zonder te koken.
2
Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in fijne linten. Spoel ze goed en stoom ze gaar in ongeveer 10 min.
3
Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes op een hoog vuur, 5 min aan elke kant. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 min rusten.
4
Schep een lepel van de olijvenroom op voorverwarmde borden. Leg er een kalfslapje op. Schik er de preislierten bij en sprenkel er wat koolzaadolie over.
5
Serveer meteen, met bijvoorbeeld gekookte tagliatelle of voorgekookte tarwe (Ebly).
1
Blancheer de olijven (hou er een paar apart) 5 min in ongezouten kokend water. Laat ze uitlekken en verfris ze in koud water. Doe ze in de beker van de staafmixer en mix ze met 20 cl water tot een gladde puree. Schep deze puree in een pannetje. Doe er de room bij en kruid met peper en een mespunt komijn. Laat zachtjes verwarmen zonder te koken.
2
Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in fijne linten. Spoel ze goed en stoom ze gaar in ongeveer 10 min.
3
Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes op een hoog vuur, 5 min aan elke kant. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 min rusten.
4
Schep een lepel van de olijvenroom op voorverwarmde borden. Leg er een kalfslapje op. Schik er de preislierten bij en sprenkel er wat koolzaadolie over.
5
Serveer meteen, met bijvoorbeeld gekookte tagliatelle of voorgekookte tarwe (Ebly).