Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfslapje met room van groene olijven
Delhaize logo
  • Kalfslapje met room van groene olijven

Kalfslapje met room van groene olijven

Kalfslapje met room van groene olijven
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g groene olijven, ontpit
  • 6 jonge preien
  • 500 g kalfslapjes
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 e.l. olijfolie
  • 20 cl vloeibare room
  • zout
  • zwarte peper
  • 100 g groene olijven, ontpit
  • 6 jonge preien
  • 500 g kalfslapjes
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 e.l. olijfolie
  • 20 cl vloeibare room
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Blancheer de olijven (hou er een paar apart) 5 min in ongezouten kokend water. Laat ze uitlekken en verfris ze in koud water. Doe ze in de beker van de staafmixer en mix ze met 20 cl water tot een gladde puree. Schep deze puree in een pannetje. Doe er de room bij en kruid met peper en een mespunt komijn. Laat zachtjes verwarmen zonder te koken.
2
Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in fijne linten. Spoel ze goed en stoom ze gaar in ongeveer 10 min.
3
Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes op een hoog vuur, 5 min aan elke kant. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 min rusten.
4
Schep een lepel van de olijvenroom op voorverwarmde borden. Leg er een kalfslapje op. Schik er de preislierten bij en sprenkel er wat koolzaadolie over.
5
Serveer meteen, met bijvoorbeeld gekookte tagliatelle of voorgekookte tarwe (Ebly).
1
Blancheer de olijven (hou er een paar apart) 5 min in ongezouten kokend water. Laat ze uitlekken en verfris ze in koud water. Doe ze in de beker van de staafmixer en mix ze met 20 cl water tot een gladde puree. Schep deze puree in een pannetje. Doe er de room bij en kruid met peper en een mespunt komijn. Laat zachtjes verwarmen zonder te koken.
2
Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in fijne linten. Spoel ze goed en stoom ze gaar in ongeveer 10 min.
3
Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes op een hoog vuur, 5 min aan elke kant. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 min rusten.
4
Schep een lepel van de olijvenroom op voorverwarmde borden. Leg er een kalfslapje op. Schik er de preislierten bij en sprenkel er wat koolzaadolie over.
5
Serveer meteen, met bijvoorbeeld gekookte tagliatelle of voorgekookte tarwe (Ebly).

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
59
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
3 × 300 gr
1
69
Bruinen en opdienen | Kalf
Delhaize Bruinen en opdienen | Kalf
4 × +/- 160 gr
+/-€
4
37
Koolzaadolie | Zuiver | Bio
Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
50 cl
Bio
    3
    69
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    1
    95
    Room | Lichte | 15% 20cl
    Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
    20 cl
    3
    05

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Totaal:
    +/-€33,83