⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
A

Inktvisragout

InktvisragoutA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 middelgrote witte uien
  • 600 g schoongemaakte inktvis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1/2 kl Espelette-piment
  • 1/2 kl suiker
  • 3 e.l. olijfolie
  • 5 cl cognac
  • zout
  • peper
  • 10 cl water
  • 2 middelgrote witte uien
  • 600 g schoongemaakte inktvis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1/2 kl Espelette-piment
  • 1/2 kl suiker
  • 3 e.l. olijfolie
  • 5 cl cognac
  • zout
  • peper
  • 10 cl water

Begin met koken

: 1u30
1
Pel de tomaten: maak een kruisvormige insnijding en dompel ze gedurende 1 minuut onder in kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze: het vel komt makkelijk los. Snij ze in twee, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
2
Hak de ui en de look fijn en snij de paprika in blokjes. Fruit de ui en de look gedurende 5 minuten zachtjes in een pan met 2/3 van de olijfolie. Voeg de tomaten, de paprika, de suiker, het zout en de Espelettepeper toe. Laat zachtjes verder koken gedurende 30 minuten.
3
Was en droog de inktvis; snijd ze in 2 of 3 als ze erg groot zijn. Giet de rest van de olijfolie in een pan en fruit de inktvis gedurende 2 minuten.
4
Meng de saus, giet ze over de inktvis en voeg het water toe. Laat gedurende 40 minuten afgedekt verder koken op een zacht vuurtje.
5
Verwarm de cognac, flambeer en voeg toe aan de inktvisbereiding. Meng goed en serveer met rijst.
1
Pel de tomaten: maak een kruisvormige insnijding en dompel ze gedurende 1 minuut onder in kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze: het vel komt makkelijk los. Snij ze in twee, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
2
Hak de ui en de look fijn en snij de paprika in blokjes. Fruit de ui en de look gedurende 5 minuten zachtjes in een pan met 2/3 van de olijfolie. Voeg de tomaten, de paprika, de suiker, het zout en de Espelettepeper toe. Laat zachtjes verder koken gedurende 30 minuten.
3
Was en droog de inktvis; snijd ze in 2 of 3 als ze erg groot zijn. Giet de rest van de olijfolie in een pan en fruit de inktvis gedurende 2 minuten.
4
Meng de saus, giet ze over de inktvis en voeg het water toe. Laat gedurende 40 minuten afgedekt verder koken op een zacht vuurtje.
5
Verwarm de cognac, flambeer en voeg toe aan de inktvisbereiding. Meng goed en serveer met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 393; energie (kCal): 94; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 495,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 393; energie (kCal): 94; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 495,94
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Inktvis | Tentakels | Gekookt
Delhaize Inktvis | Tentakels | Gekookt
3 × 200 gr
3
95
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
      3
      49
      Zoete puntpaprika | Rood
      Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
      1 st
      1
      39
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      VS | 40% alc. | Franse cognac
      Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
      70 cl
      1 = -10% | 2 = -15%
      39
      99
      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €72,17