⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenIndische veggieburger
Delhaize logo

Indische veggieburger

Indische veggieburger
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 240 g gekookte linzen (uit blik)
  • 4 mini-naanbroden (look en koriander)
  • 2 plakken geitengouda
  • 1 rode ui
  • 30 g jonge spinazie
  • 1 ei
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 Granny appel
  • 1/2 citroen
  • 1 wortel
  • 10 g verse koriander
  • 10 cl natuuryoghurt
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el druivenpitolie
  • 240 g gekookte linzen (uit blik)
  • 4 mini-naanbroden (look en koriander)
  • 2 plakken geitengouda
  • 1 rode ui
  • 30 g jonge spinazie
  • 1 ei
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 Granny appel
  • 1/2 citroen
  • 1 wortel
  • 10 g verse koriander
  • 10 cl natuuryoghurt
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma

Begin met koken

: 25 min
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Laat ze vervolgens nog een keer uitdruipen. Meng ze met het ei, een halve fijngehakte ui, de gehakte spinazie en de parmezaan. Voeg zout en peper toe. Verwarm een scheutje olie in een anti-aanbakpan. Leg vier hoopjes van de mengeling in de warme pan, gescheiden van elkaar. Laat ze op een zacht vuurtje bakken en druk ze plat om burgers te vormen. Draai ze voorzichtig om wanneer de mengeling aan elkaar blijft hangen.
3
Schil de wortel ondertussen en snijd hem in flinterdunne reepjes met een dunschiller. Hak de koriander fijn. Snijd de rest van de ui in fijne ringen. Snijd de halve appel in fijne schijfjes en sprenkel er citroen over. Snijd de naanbroodjes doormidden.
4
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de burgers erop. Beleg elke burger met een half sneetje kaas en leg er de halve broodjes rond. Steek dit alles een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
5
Meng ondertussen de yoghurt en de kruiden. Breng op smaak indien nodig.
6
Leg elke linzenburger op een half broodje. Garnier met appel, korianderblaadjes, wortelreepjes en rode ui. Doe er een toefje saus bovenop en sluit de broodjes. Klaar om te smullen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Laat ze vervolgens nog een keer uitdruipen. Meng ze met het ei, een halve fijngehakte ui, de gehakte spinazie en de parmezaan. Voeg zout en peper toe. Verwarm een scheutje olie in een anti-aanbakpan. Leg vier hoopjes van de mengeling in de warme pan, gescheiden van elkaar. Laat ze op een zacht vuurtje bakken en druk ze plat om burgers te vormen. Draai ze voorzichtig om wanneer de mengeling aan elkaar blijft hangen.
3
Schil de wortel ondertussen en snijd hem in flinterdunne reepjes met een dunschiller. Hak de koriander fijn. Snijd de rest van de ui in fijne ringen. Snijd de halve appel in fijne schijfjes en sprenkel er citroen over. Snijd de naanbroodjes doormidden.
4
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de burgers erop. Beleg elke burger met een half sneetje kaas en leg er de halve broodjes rond. Steek dit alles een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
5
Meng ondertussen de yoghurt en de kruiden. Breng op smaak indien nodig.
6
Leg elke linzenburger op een half broodje. Garnier met appel, korianderblaadjes, wortelreepjes en rode ui. Doe er een toefje saus bovenop en sluit de broodjes. Klaar om te smullen.
Nutritionele informatie
Energie: 441 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bruine linzen | Bio
Kazidomi Bruine linzen | Bio
240 gr
Bio
    1
    49
    Brood | Pita | Bio
    Delhaize Brood | Pita | Bio
    2 × 4 x 70 gr
    Bio
      1
      79
      Gouda | Sneden
      Dilea Gouda | Sneden
      150 gr
      2de tegen -50%
      4
      25
      Rode uien | Netje
      Delhaize Rode uien | Netje
      400 gr
      1
      99
      Spinazie | Bio
      Delhaize Spinazie | Bio
      100 gr
      Bio
        2
        19
        Eieren | Bruine | Medium
        Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        69
        Parmigiano reggiano | BOB
        Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
        100 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        49
        Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
        Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
        900 gr
        2de tegen -50%
        3
        99
        Citroen | 1 st
        Delhaize Citroen | 1 st
        1 st
        0
        69
        Gestoomde worteltjes
        * Gestoomde worteltjes
        250 gr
        2
        99
        Kruiden | Koriander | Blaadjes
        Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
        10 gr
        2
        95
        Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
        Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
        2 x 145 gr
        -20% voor 3
        2
        95
        Kruiden | Paprika | Sterk
        Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
        37 gr
        3
        29
        Kruiden | Komijn | Gemalen
        Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
        38 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        1
        75
        Kruiden | Kurkuma | Gemalen
        Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
        35 gr
        3
        55
        Totaal:
        €39,84