⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenIn sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten
Delhaize logo
  • In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 grote medjool dadels
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 5 cl sojamelk
  • 30 g sesamzaad, niet geroosterd
  • 60 g paneermeel
  • 1 bord bloem
  • een kleine hoeveelheid olie om te frituren
  • 50 g walnoten
  • 5 e.l. olijfolie
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • zout
  • 8 grote medjool dadels
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 5 cl sojamelk
  • 30 g sesamzaad, niet geroosterd
  • 60 g paneermeel
  • 1 bord bloem
  • een kleine hoeveelheid olie om te frituren
  • 50 g walnoten
  • 5 e.l. olijfolie
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de butternutpompoen in plakken van een dikke cm. Schil ze en verwijder de pitten. Leg de plakken op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 min. in de oven: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen. Kruid met peper en zout.
3
Doe intussen de azijn en de honing in een kommetje, klop tot de honing is opgelost. Kruid met peper en zout, voeg dan de olie en de mosterd toe, klop opnieuw. Zet opzij.
4
Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Zet opzij.
5
Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, een 2de met de sojamelk, een 3de met het met sesamzaadjes gemengde paneermeel. Haal de butternutschijven door de bloem, klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de melk en tenslotte in het paneermeel met de sesamzaadjes.
6
Verwarm een bodempje frituurolie in een grote braadpan. Leg er, wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt), de gepaneerde butternutschijven in en laat ze aan beide kanten kort goudbruin bakken (je zal tweemaal moeten bakken). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7
Verdeel de sla over de borden, voeg de dadels en de noten toe, leg er dan de plakken butternut bij. Dien meteen op en serveer de vinaigrette apart.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de butternutpompoen in plakken van een dikke cm. Schil ze en verwijder de pitten. Leg de plakken op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 min. in de oven: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen. Kruid met peper en zout.
3
Doe intussen de azijn en de honing in een kommetje, klop tot de honing is opgelost. Kruid met peper en zout, voeg dan de olie en de mosterd toe, klop opnieuw. Zet opzij.
4
Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Zet opzij.
5
Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, een 2de met de sojamelk, een 3de met het met sesamzaadjes gemengde paneermeel. Haal de butternutschijven door de bloem, klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de melk en tenslotte in het paneermeel met de sesamzaadjes.
6
Verwarm een bodempje frituurolie in een grote braadpan. Leg er, wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt), de gepaneerde butternutschijven in en laat ze aan beide kanten kort goudbruin bakken (je zal tweemaal moeten bakken). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7
Verdeel de sla over de borden, voeg de dadels en de noten toe, leg er dan de plakken butternut bij. Dien meteen op en serveer de vinaigrette apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Halloween
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ontpitte Dadels | Bio
Delhaize Ontpitte Dadels | Bio
150 gr
Bio
    1
    75
    Alpro | Soja | Cuisine
    Alpro Alpro | Soja | Cuisine
    2 x 25 cl
    4
    78
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    4
    25
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olie | Frituur | Minder geuren
    Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
    2 l
    - €4 voor 2
    8
    99
    Trio van sla | Kluit
    Delhaize Trio van sla | Kluit
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    25
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €27,55