Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenIn de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • bladpeterselie of verse koriander
  • 1 l bouillon (water + 2 blokjes)
  • kaneelpoeder
  • 3 grote uien
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 kl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 400 g wortelen
  • 150 g rozijnen
  • bladpeterselie of verse koriander
  • 1 l bouillon (water + 2 blokjes)
  • kaneelpoeder
  • 3 grote uien
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 kl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 400 g wortelen
  • 150 g rozijnen

Begin met koken

1
Snipper de uien en fruit ze 2 min. op een zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg dan de rozijnen toe, zout, peper, komijn en kaneel. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur stoven.
2
Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C.
3
Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes. Kook ze 5 min. in de hete bouillon. Giet ze af, maar bewaar de bouillon en verdeel ze over de bodem van een ovenschotel (of in 4 individuele schotels).
4
Leg de visfilets op de wortelen, kruid met een beetje peper en zout en bedek alles met het uimengsel. Doe er ongeveer 10 cl bouillon bij (de wortelen moeten onder staan). Bak in de oven gedurende 15 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van de filets.
5
Bestrooi met gehakte bladpeterselie of koriander en serveer meteen met couscous of tarwekorrels.
1
Snipper de uien en fruit ze 2 min. op een zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg dan de rozijnen toe, zout, peper, komijn en kaneel. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur stoven.
2
Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C.
3
Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes. Kook ze 5 min. in de hete bouillon. Giet ze af, maar bewaar de bouillon en verdeel ze over de bodem van een ovenschotel (of in 4 individuele schotels).
4
Leg de visfilets op de wortelen, kruid met een beetje peper en zout en bedek alles met het uimengsel. Doe er ongeveer 10 cl bouillon bij (de wortelen moeten onder staan). Bak in de oven gedurende 15 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van de filets.
5
Bestrooi met gehakte bladpeterselie of koriander en serveer meteen met couscous of tarwekorrels.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
3+1 gratis
1
99
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
-10% voor 3
3
79
Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
2 × 125 gr
2
45

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€36,98