1
Meng in een schaal de azijn, de gehakte knoflook, de peterselie, de oregano, zout en peper. Voeg de olijfolie toe.
2
Leg de rumsteaks in de marinade, draai ze om zodat ze helemaal bedekt zijn, dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verhit een pan met anti-kleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Leg de uitgelekte rumsteaks in de hete pan en bak ze 1 min. 30’ aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
4
Leg de rumsteaks op warme borden, doe de rest van de marinade in de pan en roer de aanbaksels los. Giet over de rumsteaks en dien meteen op.
5
Serveer met een salade met rucola en met krielaardappelen, in de schil gekookt en dan gebakken met rozemarijn en fleur de sel. Je kan de rumsteaks eventueel bestrooien met wat schilfers parmezaan.
6
Accompagnez d’une salade à la roquette et de grenailles cuites en chemise et rissolées avec du romarin et de la fleur de sel. Vous pouvez éventuellement parsemer les rumsteaks de quelques copeaux de parmesan.
1
Meng in een schaal de azijn, de gehakte knoflook, de peterselie, de oregano, zout en peper. Voeg de olijfolie toe.
2
Leg de rumsteaks in de marinade, draai ze om zodat ze helemaal bedekt zijn, dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verhit een pan met anti-kleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Leg de uitgelekte rumsteaks in de hete pan en bak ze 1 min. 30’ aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
4
Leg de rumsteaks op warme borden, doe de rest van de marinade in de pan en roer de aanbaksels los. Giet over de rumsteaks en dien meteen op.
5
Serveer met een salade met rucola en met krielaardappelen, in de schil gekookt en dan gebakken met rozemarijn en fleur de sel. Je kan de rumsteaks eventueel bestrooien met wat schilfers parmezaan.
6
Accompagnez d’une salade à la roquette et de grenailles cuites en chemise et rissolées avec du romarin et de la fleur de sel. Vous pouvez éventuellement parsemer les rumsteaks de quelques copeaux de parmesan.