Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Briami
    B

Briami

door Pascale Naessens
BriamiB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 500 g courgettes
  • 200 g feta
  • 1 gele paprika
  • enkele Kalamata-olijven (facultatief)
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g krielaardappelen
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 500 g courgettes
  • 200 g feta
  • 1 gele paprika
  • enkele Kalamata-olijven (facultatief)
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g krielaardappelen
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Begin met koken

: 1 u 20 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Snijd de courgettes in halve ringen, de paprika’s in reepjes en snipper de ui fijn. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, de ongeschilde en in kwartjes gesneden aardappelen, de tomaten, de oregano en de olie. Kruid met peper en zout, meng goed en doe alles in een grote ovenschotel.
3
Bak in de oven gedurende 1 u en roer elke 15 min om.
4
Verdeel de groenten over de borden, bestrooi met de verkruimelde feta en de peterselie. Voeg eventueel enkele olijven toe en serveer warm met brood.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Snijd de courgettes in halve ringen, de paprika’s in reepjes en snipper de ui fijn. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, de ongeschilde en in kwartjes gesneden aardappelen, de tomaten, de oregano en de olie. Kruid met peper en zout, meng goed en doe alles in een grote ovenschotel.
3
Bak in de oven gedurende 1 u en roer elke 15 min om.
4
Verdeel de groenten over de borden, bestrooi met de verkruimelde feta en de peterselie. Voeg eventueel enkele olijven toe en serveer warm met brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 394; energie (kCal): 95; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 408,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 394; energie (kCal): 95; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 408,5
Grieks
Vegetarisch
Moederdag,Vaderdag,Veggie - minder dan 3€
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht