1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Bereid de chimichurri: ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes (2 à 3 mm). Hak de ui fijn en meng deze met de tomatenblokjes in een mengkom. Voeg de geperste teen look, de gehakte peterselie, ½ kl zeste van citroen, de droge kruiden en de specerijen toe. Voeg al roerend de 2 soorten olie toe en daarna de azijn. Als laatste voeg je het water toe en controleer de kruiding nog even. Dek af en laat rusten in de frigo.
3
Kuis de wortels en snijd de grootste overlangs in 2. Kook de wortels 3 minuten in kokend water en voeg er dan de aspergepunten bij. Kook ze nog 2 min. samen. Giet de groenten af en verfris ze 2 min. in ijswater. Giet ze opnieuw af en stoof ze kort aan in 3 el olijfolie samen met de kerstomaatjes en de tijm. Kruid af met peper en zout.
4
Tegelijkertijd verhit je een grillpan en smeer je het vlees in met olijfolie. Gril het tussenribstuk aan elke kant 1.30 minuten, kruid met peper en zout. Verlaag het vuur naar het minimum en laat het vlees nog even verder garen. Afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees.
5
Snijd het vlees in plakken en dien het op met de groenten, een potje chimichurri en eventueel gebakken krieltjes.
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Bereid de chimichurri: ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes (2 à 3 mm). Hak de ui fijn en meng deze met de tomatenblokjes in een mengkom. Voeg de geperste teen look, de gehakte peterselie, ½ kl zeste van citroen, de droge kruiden en de specerijen toe. Voeg al roerend de 2 soorten olie toe en daarna de azijn. Als laatste voeg je het water toe en controleer de kruiding nog even. Dek af en laat rusten in de frigo.
3
Kuis de wortels en snijd de grootste overlangs in 2. Kook de wortels 3 minuten in kokend water en voeg er dan de aspergepunten bij. Kook ze nog 2 min. samen. Giet de groenten af en verfris ze 2 min. in ijswater. Giet ze opnieuw af en stoof ze kort aan in 3 el olijfolie samen met de kerstomaatjes en de tijm. Kruid af met peper en zout.
4
Tegelijkertijd verhit je een grillpan en smeer je het vlees in met olijfolie. Gril het tussenribstuk aan elke kant 1.30 minuten, kruid met peper en zout. Verlaag het vuur naar het minimum en laat het vlees nog even verder garen. Afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees.
5
Snijd het vlees in plakken en dien het op met de groenten, een potje chimichurri en eventueel gebakken krieltjes.