Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHindemedaillons met rodewijnsaus
Delhaize logo
  • Hindemedaillons met rodewijnsaus
    A

Hindemedaillons met rodewijnsaus

Hindemedaillons met rodewijnsausA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 g knolselder, in blokjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 kruidnagels
  • 600 g medaillons van hinde
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 5 dl rode wijn
  • 4 schijfjes appel
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 el tijm
  • 1 el wijnazijn
  • 2 el boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 g knolselder, in blokjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 kruidnagels
  • 600 g medaillons van hinde
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 5 dl rode wijn
  • 4 schijfjes appel
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 el tijm
  • 1 el wijnazijn

Begin met koken

1
Verwarm de olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle zijden korsten. Zet opzij.
2
Fruit de ui en het knoflook. Doe er de knolselder bij. Laat 3 min garen. Kruid met peper, zout, kruidnagel en tijm. Roer goed om.
3
Giet er de rode wijn en de wijnazijn bij. Doe het kruidentuiltje erbij.
4
Leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en laat 5 min garen.
5
Haal het vlees uit de pan. Wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 min rusten.
6
Haal het deksel van de pot. Laat de vloeistof koken tot die stroperig is. Verwijder het kruidentuiltje, de kruidnagels en de tijm. Roer er de helft van de boter door. Zet opzij.
7
Laat de bacon 3 min grillen in de magnetron.
8
Laat de resterende boter smelten in een braadpan. Bak de appelschijfjes 1 min aan elke kant.
9
Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met een plakje gegrilde bacon en een schijfje appel.
1
Verwarm de olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle zijden korsten. Zet opzij.
2
Fruit de ui en het knoflook. Doe er de knolselder bij. Laat 3 min garen. Kruid met peper, zout, kruidnagel en tijm. Roer goed om.
3
Giet er de rode wijn en de wijnazijn bij. Doe het kruidentuiltje erbij.
4
Leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en laat 5 min garen.
5
Haal het vlees uit de pan. Wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 min rusten.
6
Haal het deksel van de pot. Laat de vloeistof koken tot die stroperig is. Verwijder het kruidentuiltje, de kruidnagels en de tijm. Roer er de helft van de boter door. Zet opzij.
7
Laat de bacon 3 min grillen in de magnetron.
8
Laat de resterende boter smelten in een braadpan. Bak de appelschijfjes 1 min aan elke kant.
9
Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met een plakje gegrilde bacon en een schijfje appel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 539; energie (kCal): 129; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 433,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 539; energie (kCal): 129; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 433,44
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
-10% voor 3
5
89
Hinde | Boutgebraad
Delhaize Hinde | Boutgebraad
+/- 750 gr
+/-€
25
49
Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
Herta Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
100 gr
3
19
Montinho Sao Miguel Rood
Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Rood
75 cl
4
99
Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
8
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
+/-€56,06