⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan
Delhaize logo
  • Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el cognac
  • Galetten van parmezaan pijnboompitten en pistaches (zie recepten hieronder)
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 el pijnboompitten, lichtjes geroosterd
  • 1 dl plantaardige bouillon
  • 600 g rendiersteak
  • 2,5 dl rode wijn
  • 1 snede kruidenkoek
  • 2 el tijm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 1 el cognac
  • Galetten van parmezaan pijnboompitten en pistaches (zie recepten hieronder)
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 el pijnboompitten, lichtjes geroosterd
  • 1 dl plantaardige bouillon
  • 600 g rendiersteak
  • 2,5 dl rode wijn
  • 1 snede kruidenkoek
  • 2 el tijm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el Worcestershiresaus

Begin met koken

1
Marinade: meng in een kom de wijn, de olijfolie, peper, tijm en ui. Leg het wild in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.
2
Neem het vlees uit de marinade. Zet opzij.
3
Giet het vocht van de marinade en de bouillon in een steelpan. Doe de verkruimelde kruidenkoek erbij. Breng 5 minuten aan de kook, laat vervolgens sudderen om in te koken tot 2/3. Dit duurt 5 tot 10 minuten. De saus wordt ingekookt tot 6 eetlepels, net genoeg om er de steaks mee te napperen.
4
Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Doe zout en peper op de steaks. Laat ze 5 minuten bakken aan elke zijde. Giet de cognac in de pan. Flambeer.
5
Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
6
Werk de saus af: giet de ingedikte saus in de pan. Schraap de bakbodem goed los. Doe de Worcestershiresaus erbij. Doe er zout en peper op. Meng goed.
7
Verdeel de steaks over de borden. Overgiet met saus. Bestrooi met pijnboompitten.
1
Marinade: meng in een kom de wijn, de olijfolie, peper, tijm en ui. Leg het wild in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.
2
Neem het vlees uit de marinade. Zet opzij.
3
Giet het vocht van de marinade en de bouillon in een steelpan. Doe de verkruimelde kruidenkoek erbij. Breng 5 minuten aan de kook, laat vervolgens sudderen om in te koken tot 2/3. Dit duurt 5 tot 10 minuten. De saus wordt ingekookt tot 6 eetlepels, net genoeg om er de steaks mee te napperen.
4
Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Doe zout en peper op de steaks. Laat ze 5 minuten bakken aan elke zijde. Giet de cognac in de pan. Flambeer.
5
Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
6
Werk de saus af: giet de ingedikte saus in de pan. Schraap de bakbodem goed los. Doe de Worcestershiresaus erbij. Doe er zout en peper op. Meng goed.
7
Verdeel de steaks over de borden. Overgiet met saus. Bestrooi met pijnboompitten.
Nutritionele informatie
Energie: 438 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rendier
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

VS | 40% alc. | Franse cognac
Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
70 cl
1 = -10% | 2 = -15%
39
99
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Pays d'Oc | Merlot
Delhaize Pays d'Oc | Merlot
75 cl
2+1 gratis
3
99
Koek | Honing
Delhaize Koek | Honing
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
85
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Fijngesneden ajuin
Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
59
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€64,82