⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groenten
Delhaize logo
  • Rigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groenten
    B

Rigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groenten

Rigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groentenB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kippenborstfilet
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 350 g wortelen
  • 2 preistokken
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g rigatoni
  • 6 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 e.l. Provençaalse kruiden 
  • peper
  • zout
  • 400 g kippenborstfilet
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 350 g wortelen
  • 2 preistokken
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g rigatoni
  • 6 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 e.l. Provençaalse kruiden 
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de wortelen in kleine stukjes en snipper de prei (bewaar het groen voor een soep). Fruit ze 1 min. in een stoofpan, met de geperste teentjes knoflook en 4 el olijfolie. Bestrooi met Provençaalse kruiden, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenblokjes toe, spoel elk blikje met 1 dl water en giet in de stoofpan. Voeg ook het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
2
Snijd intussen de kipfilets in kleine blokjes en fruit ze met de spekreepjes en 2 el olijfolie in een braadpan. Schep ze bij de saus zodra alles mooi goudbruin is en laat nog sudderen.
3
Kook de rigatoni ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
4
Breng de saus verder op smaak en meng ze onder de uitgelekte pasta. Dien meteen op.
1
Snijd de wortelen in kleine stukjes en snipper de prei (bewaar het groen voor een soep). Fruit ze 1 min. in een stoofpan, met de geperste teentjes knoflook en 4 el olijfolie. Bestrooi met Provençaalse kruiden, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenblokjes toe, spoel elk blikje met 1 dl water en giet in de stoofpan. Voeg ook het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
2
Snijd intussen de kipfilets in kleine blokjes en fruit ze met de spekreepjes en 2 el olijfolie in een braadpan. Schep ze bij de saus zodra alles mooi goudbruin is en laat nog sudderen.
3
Kook de rigatoni ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
4
Breng de saus verder op smaak en meng ze onder de uitgelekte pasta. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 153 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 15,5 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 153 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 15,5 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 9 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht