⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Delhaize logo
  • Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
    B

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsausB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 varkenshammetjes kant-en-klaar Delhaize
  • 1 kg aardappelen (bloemig)
  • 1 sjalot
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 340 g verse veenbessen
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 2 dl room
  • 2 el boter
  • 1 scheutje cognac
  • 2 el suiker
  • 1 el Luikse stroop
  • 2,5 dl bruine fond
  • peper
  • 4 varkenshammetjes kant-en-klaar Delhaize
  • 1 kg aardappelen (bloemig)
  • 1 sjalot
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 340 g verse veenbessen
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 2 dl room
  • 2 el boter
  • 1 scheutje cognac
  • 2 el suiker
  • 1 el Luikse stroop
  • 2,5 dl bruine fond

Begin met koken

: 40 min.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat kort drogen op een zacht vuur. Draai de aardappelen door een passe-vit en roer er de melk, een lepel boter en het ei door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals.
2
Het kant-en-klare varkenshammetje is klaar voor gebruik, het hoeft enkel opgewarmd te worden. Verwarm hiervoor de oven voor op 180°C. Schik de hammetjes in een ovenschotel en dek af. Warm de hammetjes op gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven.
3
Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de ui er even in op. Blus met de Cognac en laat de alcohol verdampen. Giet vervolgens de bruine fond en de room erbij. Lepel de Luikse stroop erbij en laat inkoken tot de gewenste dikte.
4
Pers de sinaasappel en meng met de suiker. Laat kort inkoken en voeg er de veenbessen en de kruidnagels bij. Laat verder pruttelen op een zacht vuur tot je een confituur verkrijgt.
5
Serveer de hammetjes met de puree, de Cognacsaus en de veenbessen.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat kort drogen op een zacht vuur. Draai de aardappelen door een passe-vit en roer er de melk, een lepel boter en het ei door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals.
2
Het kant-en-klare varkenshammetje is klaar voor gebruik, het hoeft enkel opgewarmd te worden. Verwarm hiervoor de oven voor op 180°C. Schik de hammetjes in een ovenschotel en dek af. Warm de hammetjes op gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven.
3
Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de ui er even in op. Blus met de Cognac en laat de alcohol verdampen. Giet vervolgens de bruine fond en de room erbij. Lepel de Luikse stroop erbij en laat inkoken tot de gewenste dikte.
4
Pers de sinaasappel en meng met de suiker. Laat kort inkoken en voeg er de veenbessen en de kruidnagels bij. Laat verder pruttelen op een zacht vuur tot je een confituur verkrijgt.
5
Serveer de hammetjes met de puree, de Cognacsaus en de veenbessen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 711,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 711,59
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht