1
Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
2
Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
3
Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
4
In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
5
Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
6
Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
7
Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
8
Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.
1
Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
2
Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
3
Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
4
In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
5
Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
6
Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
7
Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
8
Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.