Recept zoekresultatenGyoza met varkensvlees en groenekool
Delhaize logo
  • Gyoza met varkensvlees  en groenekool
    D

Gyoza met varkensvlees en groenekool

Gyoza met varkensvlees  en groenekoolD
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 13 cl kokend water
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • 230 g patisseriebloem
  • 180 g groenekool (blaadjes zonder middenste nerf)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 4 stengels groene ui
  • 150 g varkensgehakt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el saké
  • zout
  • 10 cl rijstazijn
  • 10 cl tamari
  • 3 el arachideolie
  • 13 cl kokend water
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • 230 g patisseriebloem
  • 180 g groenekool (blaadjes zonder middenste nerf)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 4 stengels groene ui
  • 150 g varkensgehakt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el saké
  • zout
  • 10 cl rijstazijn
  • 10 cl tamari
  • 3 el arachideolie

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. rusttijd
1
Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
2
Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
3
Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
4
In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
5
Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
6
Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
7
Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
8
Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.
1
Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
2
Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
3
Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
4
In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
5
Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
6
Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
7
Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
8
Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 755; energie (kCal): 180; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 2,2. Energie (kcal/portie): 291,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 755; energie (kCal): 180; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 2,2. Energie (kcal/portie): 291,24
Aziatisch
Lactose vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lunch