⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGroenteterrine
Delhaize logo
A

Groenteterrine

GroenteterrineA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 75 g wortelen
  • 75 g courgettes
  • 75 g bloemkolen
  • 75 g broccoli
  • 75 g bio erwten
  • 75 g sperziebonen
  • 75 g bevroren asperges
  • 2 kl groentebouillon Taste of Inspirations
  • 10 g agar-agar
  • peper
  • zout
  • 75 g wortelen
  • 75 g courgettes
  • 75 g bloemkolen
  • 75 g broccoli
  • 75 g bio erwten
  • 75 g sperziebonen
  • 75 g bevroren asperges
  • 2 kl groentebouillon Taste of Inspirations
  • 10 g agar-agar
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Was de groenten en snij ze fijn.
2
Kook de wortelen, bloemkool en sperziebonen gedurende 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht en laat ze schrikken met koud water.
3
Laat de rest van de groenten samen gedurende 3 minuten koken in het gerecupereerde kookvocht. Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht opnieuw en laat ze schrikken met koud water.
4
Verwarm 80 cl van het kookvocht met de groentebouillon, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de agar-agar (of geweekte gelatine) toe. Stapel de groenten in een vorm en overgiet met de bouillon. Laat één nacht opstijven in de koelkast.
5
Haal de terrine uit de vorm en serveer.
1
Was de groenten en snij ze fijn.
2
Kook de wortelen, bloemkool en sperziebonen gedurende 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht en laat ze schrikken met koud water.
3
Laat de rest van de groenten samen gedurende 3 minuten koken in het gerecupereerde kookvocht. Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht opnieuw en laat ze schrikken met koud water.
4
Verwarm 80 cl van het kookvocht met de groentebouillon, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de agar-agar (of geweekte gelatine) toe. Stapel de groenten in een vorm en overgiet met de bouillon. Laat één nacht opstijven in de koelkast.
5
Haal de terrine uit de vorm en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 171; energie (kCal): 40; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 22,35
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 171; energie (kCal): 40; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 22,35
Vegan
Diner
Lunch