Recept zoekresultatenGroene lasagne
Delhaize logo
A

Groene lasagne

Groene lasagneA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g verse lasagnevellen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 300 g bio diepvrieserwtjes
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 125 g mozzarella
  • 50 g rucola
  • 1 e.l. olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 g ricotta
  • 300 g verse lasagnevellen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 300 g bio diepvrieserwtjes
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 125 g mozzarella
  • 50 g rucola
  • 1 e.l. olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 g ricotta

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snipper de lente-uitjes heel fijn en laat ze in een eetlepel warme olijfolie gedurende 5 minuten zweten op een laag vuur. Kruid met zout en peper. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 5 minuten meestoven. Voeg de jonge spinazie en de rucola toe en laat nog eens 5 minuten meewarmen. Haal de pan van het vuur.
3
Voeg de ricotta toe en meng er de groenten bij. Proef en kruid eventueel bij.
4
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
5
Schik in de diepe ovenschaal een laagje lasagneblaadjes, een laag groentencrème met ricotta en een beetje mozzarella. Herhaal tot de lasagnebladen op zijn en eindig met een laag groentericotta en de overgebleven mozzarellablokjes. Bak in de oven gedurende 20 minuten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snipper de lente-uitjes heel fijn en laat ze in een eetlepel warme olijfolie gedurende 5 minuten zweten op een laag vuur. Kruid met zout en peper. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 5 minuten meestoven. Voeg de jonge spinazie en de rucola toe en laat nog eens 5 minuten meewarmen. Haal de pan van het vuur.
3
Voeg de ricotta toe en meng er de groenten bij. Proef en kruid eventueel bij.
4
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
5
Schik in de diepe ovenschaal een laagje lasagneblaadjes, een laag groentencrème met ricotta en een beetje mozzarella. Herhaal tot de lasagnebladen op zijn en eindig met een laag groentericotta en de overgebleven mozzarellablokjes. Bak in de oven gedurende 20 minuten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 161; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 521,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 161; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 521,64
Italiaans
Vegetarisch
Kids
Diner
Hoofdgerecht