Recept zoekresultatenSpaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo
Delhaize logo
  • Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo
    A

Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizo

Spaanse omelet met aardappelen, ui en chorizoA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g aardappelen
  • 4 e.l. olijfolie
  • 50 g pittige chorizo in dunne plakjes
  • 8 eieren
  • 2 middelgrote uien
  • zout
  • zwarte peper
  • 700 g aardappelen
  • 4 e.l. olijfolie
  • 50 g pittige chorizo in dunne plakjes
  • 8 eieren
  • 2 middelgrote uien
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Schil de aardappelen, spoel en droog ze en snijd ze in dunne schijfjes.
2
Verhit 3/4 eetlepels olijfolie in een grote, diepe koekenpan. Bak er de schijfjes aardappelen in en bestrooi ze lichtjes met zout. Hak de uien en voeg toe aan de aardappelen. Laat nog 15 minuten zacht bakken. Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan zodra ze gaar zijn. Laat ze uitlekken.
3
Klop de eieren los. Kruid met peper en zout en voeg de aardappelen, de gebakken ui en de in vier gesneden plakjes chorizo toe. Meng voorzichtig. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Schep het mengsel in de pan, laat het even aanzetten en laat op een middelmatig vuur verder bakken tot de omelet alleen aan de bovenkant nog lichtjes vloeibaar is.
4
Laat hem op een groot bord glijden en dan weer in de pan, met de licht vloeibare kant nu naar beneden. Laat nog 5 minuten op een zacht vuur staan.
5
Serveer met bijvoorbeeld een tomatenslaatje.
1
Schil de aardappelen, spoel en droog ze en snijd ze in dunne schijfjes.
2
Verhit 3/4 eetlepels olijfolie in een grote, diepe koekenpan. Bak er de schijfjes aardappelen in en bestrooi ze lichtjes met zout. Hak de uien en voeg toe aan de aardappelen. Laat nog 15 minuten zacht bakken. Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan zodra ze gaar zijn. Laat ze uitlekken.
3
Klop de eieren los. Kruid met peper en zout en voeg de aardappelen, de gebakken ui en de in vier gesneden plakjes chorizo toe. Meng voorzichtig. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Schep het mengsel in de pan, laat het even aanzetten en laat op een middelmatig vuur verder bakken tot de omelet alleen aan de bovenkant nog lichtjes vloeibaar is.
4
Laat hem op een groot bord glijden en dan weer in de pan, met de licht vloeibare kant nu naar beneden. Laat nog 5 minuten op een zacht vuur staan.
5
Serveer met bijvoorbeeld een tomatenslaatje.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 636; energie (kCal): 152; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 484,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 636; energie (kCal): 152; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 484,12
Spaans
Gluten vrij
Lunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Chorizo
Argal Chorizo
60 gr
3 voor €5.5
2
00
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Totaal:
€12,36