⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGroene curry met kip
Delhaize logo
  • Groene curry met kip

Groene curry met kip

Groene curry met kip
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kipfilets met vel
  • 1 bussel groene asperge
  • 200 g sugar snaps
  • 250 g datterinotomaten
  • 1 l kokosmelk
  • 4 el rietsuiker
  • 3 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffirlimoen Blue Elephant
  • 2 el vissaus (voor de groene currypasta)
  • 4 el druivenpitolie (voor de groene currypasta)
  • 2 bussels koriander (voor de groene currypasta)
  • 1 bussel Thaise basilicum (voor de groene currypasta)
  • 3 teentjes knoflook (voor de groene currypasta)
  • 4 cm gember (voor de groene currypasta)
  • 5 stengels citroengras (voor de groene currypasta)
  • 2 bolle kl Minced galangal (in bokaal) (voor de groene currypasta)
  • 5 blaadjes kaffirlimoen Blue Elephant (voor de groene currypasta)
  • 2 el korianderzaadjes (voor de groene currypasta)
  • 1 el komijnzaadjes (voor de groene currypasta)
  • 4 limoenen
  • 1 klein groen piment
  • zout
  • 3 sjalotten (voor de groene currypasta)
  • 1 biolimoen (voor de groene currypasta)
  • 1 kleine groene peper (voor de groene currypasta)
  • 600 g kipfilets met vel
  • 1 bussel groene asperge
  • 200 g sugar snaps
  • 250 g datterinotomaten
  • 1 l kokosmelk
  • 4 el rietsuiker
  • 3 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffirlimoen Blue Elephant
  • 2 el vissaus (voor de groene currypasta)
  • 4 el druivenpitolie (voor de groene currypasta)
  • 2 bussels koriander (voor de groene currypasta)
  • 1 bussel Thaise basilicum (voor de groene currypasta)

Begin met koken

: 45 min.
1
Maak de groene currypasta: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de harten fijn. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers en verwijder de nerven van de kaffirblaadjes. Doe het citroengras in een kleine hakmolen, samen met de geraspte zeste en het sap van de limoen, de vissaus, de verse koriander en het Thaise basilicum, de gehakte teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en gehakte peper, de galanga, de kaffirblaadjes, de koriander- en komijnzaadjes, de gehakte sjalotten en de olie. Mix alles tot een pasta.
2
Bak de kipfilets kort aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de boter en 1 el olie.
3
Fruit de helft van de currypasta gedurende 5 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rietsuiker, de licht geplette hele citroengrasstengel, de kaffirblaadjes, de gehalveerde en ontpitte peper, het sap van de limoenen en zout. Leg de kipfilets in deze saus en laat 10 min op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges (schil ze indien ze dik zijn) en doe ze in een pot kokend water. Reken in functie van de dikte van de asperges 3 à 5 min kooktijd zodra het water weer kookt, voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 min koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
5
Haal de kipfilets uit de saus en snijd ze in sneetjes. Filter de saus. Doe alles terug in de stoofpan. Voeg de groenten en de gehalveerde datterinotomaten toe. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Werk af met Thaise basilicum en serveer met Thaise rijst.
1
Maak de groene currypasta: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de harten fijn. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers en verwijder de nerven van de kaffirblaadjes. Doe het citroengras in een kleine hakmolen, samen met de geraspte zeste en het sap van de limoen, de vissaus, de verse koriander en het Thaise basilicum, de gehakte teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en gehakte peper, de galanga, de kaffirblaadjes, de koriander- en komijnzaadjes, de gehakte sjalotten en de olie. Mix alles tot een pasta.
2
Bak de kipfilets kort aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de boter en 1 el olie.
3
Fruit de helft van de currypasta gedurende 5 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rietsuiker, de licht geplette hele citroengrasstengel, de kaffirblaadjes, de gehalveerde en ontpitte peper, het sap van de limoenen en zout. Leg de kipfilets in deze saus en laat 10 min op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges (schil ze indien ze dik zijn) en doe ze in een pot kokend water. Reken in functie van de dikte van de asperges 3 à 5 min kooktijd zodra het water weer kookt, voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 min koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
5
Haal de kipfilets uit de saus en snijd ze in sneetjes. Filter de saus. Doe alles terug in de stoofpan. Voeg de groenten en de gehalveerde datterinotomaten toe. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Werk af met Thaise basilicum en serveer met Thaise rijst.
Nutritionele informatie
Energie: 984 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Combava
4 blaadjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nuoc mam saus
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Groene chili
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
Delhaize Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
220 gr
Bio
    1
    19
    Smaaktrostomaten
    Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
    4
    49
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Kruiden | Koriander | Blaadjes
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
      2
      95
      Kruiden | Komijn | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
      38 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      75
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      59
      Sjalotten | Verpakt | Bio
      Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
      500 gr
      Bio
        3
        99

        Reeds in je keuken

        Zeezout | Fijn | Jodium
        Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
        125 gr
        0
        69
        Totaal:
        €47,55

        Mis geen enkel voordeel

        Ontdek exclusieve voordelen. Log in.