1
Maak de groene currypasta: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de harten fijn. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers en verwijder de nerven van de kaffirblaadjes. Doe het citroengras in een kleine hakmolen, samen met de geraspte zeste en het sap van de limoen, de vissaus, de verse koriander en het Thaise basilicum, de gehakte teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en gehakte peper, de galanga, de kaffirblaadjes, de koriander- en komijnzaadjes, de gehakte sjalotten en de olie. Mix alles tot een pasta.
2
Bak de kipfilets kort aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de boter en 1 el olie.
3
Fruit de helft van de currypasta gedurende 5 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rietsuiker, de licht geplette hele citroengrasstengel, de kaffirblaadjes, de gehalveerde en ontpitte peper, het sap van de limoenen en zout. Leg de kipfilets in deze saus en laat 10 min op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges (schil ze indien ze dik zijn) en doe ze in een pot kokend water. Reken in functie van de dikte van de asperges 3 à 5 min kooktijd zodra het water weer kookt, voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 min koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
5
Haal de kipfilets uit de saus en snijd ze in sneetjes. Filter de saus. Doe alles terug in de stoofpan. Voeg de groenten en de gehalveerde datterinotomaten toe. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Werk af met Thaise basilicum en serveer met Thaise rijst.
1
Maak de groene currypasta: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de harten fijn. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers en verwijder de nerven van de kaffirblaadjes. Doe het citroengras in een kleine hakmolen, samen met de geraspte zeste en het sap van de limoen, de vissaus, de verse koriander en het Thaise basilicum, de gehakte teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en gehakte peper, de galanga, de kaffirblaadjes, de koriander- en komijnzaadjes, de gehakte sjalotten en de olie. Mix alles tot een pasta.
2
Bak de kipfilets kort aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de boter en 1 el olie.
3
Fruit de helft van de currypasta gedurende 5 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rietsuiker, de licht geplette hele citroengrasstengel, de kaffirblaadjes, de gehalveerde en ontpitte peper, het sap van de limoenen en zout. Leg de kipfilets in deze saus en laat 10 min op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges (schil ze indien ze dik zijn) en doe ze in een pot kokend water. Reken in functie van de dikte van de asperges 3 à 5 min kooktijd zodra het water weer kookt, voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 min koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
5
Haal de kipfilets uit de saus en snijd ze in sneetjes. Filter de saus. Doe alles terug in de stoofpan. Voeg de groenten en de gehalveerde datterinotomaten toe. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Werk af met Thaise basilicum en serveer met Thaise rijst.