🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
  • Vol-au-vent
    B

Vol-au-vent

Vol-au-ventB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kippenboutfilets
  • zout
  • peper
  • 1 blokje bouillon
  • 40 g bloem
  • 1 el azijn
  • 3 el olie
  • 1 kg family pack aardappelpuree
  • 1 citroen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • 1 eidooier
  • 10 cl lichte verse room
  • 250 g witte champignons
  • 200 g balletjes van kippengehakt
  • 4 bladerdeegpasteitje om te vullen
  • 1 citroen
  • 1 romaanse sla
  • 400 g kippenboutfilets
  • zout
  • peper
  • 1 blokje bouillon
  • 40 g bloem
  • 1 el azijn
  • 3 el olie
  • 1 kg family pack aardappelpuree
  • 1 citroen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • 1 eidooier
  • 10 cl lichte verse room
  • 250 g witte champignons
  • 200 g balletjes van kippengehakt

Begin met koken

: 25 min
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C om er de bladerdeegpasteitjes in op te warmen.
2
Snij de kippenboutfilets in blokjes en bak ze in een nootje boter en 1 eetlepel olie in een grote sauteuse op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze gaar zijn, de balletjes toe en laat nog 2 minuten verder bakken.
3
Neem alles uit de pan en bak er dan de fijngesneden champignons in aan. Bedruip met een beetje citroensap en laat ze verder bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
4
Smelt intussen de rest van de boter (40 g) in een steelpan. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan geleidelijk aan 50 cl warm water toe, blijf roeren met de garde. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook. Laat 2 minuten op zacht vuur indikken.
5
Verwarm de puree in de microgolfoven (zie verpakking). Maak de salade klaar: meng de fijngesneden Romeinse sla met 2 eetlepels olie, de azijn en zout.
6
Neem de sauspan van het vuur, voeg de eidooier toe en roer krachtig. Giet op de champignons, voeg dan de kippenblokjes toe, de balletjes en de peterselie. Roer 1 minuut op heel zacht vuur, breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap toe.
7
Vul de verwarmde pasteitjes met het kippenmengsel en serveer meteen met de puree en de salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C om er de bladerdeegpasteitjes in op te warmen.
2
Snij de kippenboutfilets in blokjes en bak ze in een nootje boter en 1 eetlepel olie in een grote sauteuse op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze gaar zijn, de balletjes toe en laat nog 2 minuten verder bakken.
3
Neem alles uit de pan en bak er dan de fijngesneden champignons in aan. Bedruip met een beetje citroensap en laat ze verder bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
4
Smelt intussen de rest van de boter (40 g) in een steelpan. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan geleidelijk aan 50 cl warm water toe, blijf roeren met de garde. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook. Laat 2 minuten op zacht vuur indikken.
5
Verwarm de puree in de microgolfoven (zie verpakking). Maak de salade klaar: meng de fijngesneden Romeinse sla met 2 eetlepels olie, de azijn en zout.
6
Neem de sauspan van het vuur, voeg de eidooier toe en roer krachtig. Giet op de champignons, voeg dan de kippenblokjes toe, de balletjes en de peterselie. Roer 1 minuut op heel zacht vuur, breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap toe.
7
Vul de verwarmde pasteitjes met het kippenmengsel en serveer meteen met de puree en de salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 902,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 902,26
Frans
Kids,Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht