⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGevogelteterrine met veenbessen
Delhaize logo
  • Gevogelteterrine met veenbessen
    B

Gevogelteterrine met veenbessen

Gevogelteterrine met veenbessenB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 500 g kippenborstfilets
  • 500 g kippenlever
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 2 sjalotjes
  • 2,3 dl room
  • 30 g boter
  • 6 grote salieblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 500 g kippenborstfilets
  • 500 g kippenlever
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 2 sjalotjes
  • 2,3 dl room
  • 30 g boter
  • 6 grote salieblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 50 min. kooktijd
1
Laat de veenbessen in warm water weken. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Hak het teentje knoflook, de sjalotjes en de kruiden fijn. Fruit alles samen met de levertjes op een vrij hoog vuur, in een pan met 20 g warme boter. Kruid met zout en peper. Haal van het vuur zodra de levertjes aan de buitenkant mooi dichtgeschroeid zijn, maar vanbinnen nog rauw zijn.
3
Haal de rauwe kipfilets en de bereiding met de levertjes door de gehaktmolen. Voeg er de room, de uitgelekte veenbessen, zout en peper aan toe.
4
Giet in een beboterde terrine en bak in de oven: eerst 30 min. zonder deksel, daarna 20 min. met deksel (gebruik aluminiumfolie als je geen terrine met deksel hebt). Laat volledig afkoelen.
5
Serveer als voorgerecht, met uienconfituur, augurken, een slaatje …
1
Laat de veenbessen in warm water weken. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Hak het teentje knoflook, de sjalotjes en de kruiden fijn. Fruit alles samen met de levertjes op een vrij hoog vuur, in een pan met 20 g warme boter. Kruid met zout en peper. Haal van het vuur zodra de levertjes aan de buitenkant mooi dichtgeschroeid zijn, maar vanbinnen nog rauw zijn.
3
Haal de rauwe kipfilets en de bereiding met de levertjes door de gehaktmolen. Voeg er de room, de uitgelekte veenbessen, zout en peper aan toe.
4
Giet in een beboterde terrine en bak in de oven: eerst 30 min. zonder deksel, daarna 20 min. met deksel (gebruik aluminiumfolie als je geen terrine met deksel hebt). Laat volledig afkoelen.
5
Serveer als voorgerecht, met uienconfituur, augurken, een slaatje …
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 726; energie (kCal): 174; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 5,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 210,54
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 726; energie (kCal): 174; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 5,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 210,54
Gluten vrij
Diner,Lunch,Aperitief
Voorgerecht

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Lever van gevogelte
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gedroogde veenbessen
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    22,5 cl
    3
    19
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Salie
    Santa Maria Kruiden | Salie
    3 × 11 gr
    2
    95
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €28,51