Geroosterde kip met wortelen, sinaasappel en honing
Makkelijk
> 60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten
4 porties
1 biokip
1 kg wortelen
1 dikke ui
2 sinaasappels
1 bussel koriander
4 takjes rozemarijn
320 g driekleurenquinoa bio
4 dl water
2 el honing
4 el olijfolie
1 blokje kippenbouillon
2 kl komijn
peper en zout
1 biokip
1 kg wortelen
1 dikke ui
2 sinaasappels
1 bussel koriander
4 takjes rozemarijn
320 g driekleurenquinoa bio
4 dl water
2 el honing
4 el olijfolie
1 blokje kippenbouillon
2 kl komijn
peper en zout
Begin met koken
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de helft van de olijfolie met de helft van de komijn. Bestrijk de kip met dit mengsel en wrijf het goed in. Braad de kip 30 min. in een zeer grote ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat verder garen afhankelijk van het gewicht van de kip: reken in totaal op 1 uur gaartijd per kilo.
2
Meng het sap van de sinaasappels met de honing, peper, zout en de resterende komijn. Schil de wortels en snijd ze in de lengte in 2 of 4. Leg ze zo’n 45 min. vóór de kip gaar is rond de kip. Overgiet de wortels en de kip met het sapmengsel, strooi er de rozemarijn over en laat verder garen in de oven. Bedruip af en toe het vlees en de wortels opnieuw met het sap.
3
Snipper de ui en bak 5 min. op een laag vuurtje in een kleine braadpan (cocotte) met de resterende olie. Spoel de quinoa in koud water en doe hem in de braadpan bij de ui. Roer 1 min. en voeg dan het water toe (hetzelfde volume als de quinoa) en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 10 min. sudderen en kruid naar wens. Voeg de gehakte koriander toe.
4
Serveer de kip met de wortels en de quinoa.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de helft van de olijfolie met de helft van de komijn. Bestrijk de kip met dit mengsel en wrijf het goed in. Braad de kip 30 min. in een zeer grote ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat verder garen afhankelijk van het gewicht van de kip: reken in totaal op 1 uur gaartijd per kilo.
2
Meng het sap van de sinaasappels met de honing, peper, zout en de resterende komijn. Schil de wortels en snijd ze in de lengte in 2 of 4. Leg ze zo’n 45 min. vóór de kip gaar is rond de kip. Overgiet de wortels en de kip met het sapmengsel, strooi er de rozemarijn over en laat verder garen in de oven. Bedruip af en toe het vlees en de wortels opnieuw met het sap.
3
Snipper de ui en bak 5 min. op een laag vuurtje in een kleine braadpan (cocotte) met de resterende olie. Spoel de quinoa in koud water en doe hem in de braadpan bij de ui. Roer 1 min. en voeg dan het water toe (hetzelfde volume als de quinoa) en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 10 min. sudderen en kruid naar wens. Voeg de gehakte koriander toe.
4
Serveer de kip met de wortels en de quinoa.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 409/98 ; Vetten (g): 4,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 1 ; Koolhydraten (g): 6,7 ; Suikers (g): 3,5 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 6,3 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 733 ; Nutri-score: A
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 409/98 ; Vetten (g): 4,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 1 ; Koolhydraten (g): 6,7 ; Suikers (g): 3,5 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 6,3 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 733 ; Nutri-score: A