1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal met bakpapier. Meng er 3 el olijfolie, wat fleur de sel en 2 takjes rozemarijn door. Bak 10 min. in de oven
2
Meng de honing en het citroensap. Leg de chipolata’s in een kleine ovenschaal, prik er een paar keer in en giet er het honing-citroenmengsel over. Bestrooi met tijm en zet in de oven naast de krieltjes. Laat ze 25 min. in de oven braden en keer ze halverwege de kooktijd om. Maak gebruik van dit moment om de krieltjes nog eens door elkaar te husselen, die in totaal 35 min. in de oven moeten.
3
Bak ondertussen in een grote sauteerpan de fi jngehakte uien en de geperste knofl ook 5 min. op een zacht vuurtje, in 4 el olijfolie. Voeg geleidelijk aan de (gewassen en grof versneden) spinazie toe. Bak eerst op een matig vuur tot alle spinazie zacht is en daarna op een hoog vuur om het vrijgekomen water te laten verdampen. Kruid af met peper, zout en wat geraspte muskaatnoot.
4
Hak de amandelen grof en bak ze goudbruin in 1 el olijfolie. Strooi ze vlak voor het opdienen over de spinazie, die je bij de chipolata’s en de krieltjes serveert.
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal met bakpapier. Meng er 3 el olijfolie, wat fleur de sel en 2 takjes rozemarijn door. Bak 10 min. in de oven
2
Meng de honing en het citroensap. Leg de chipolata’s in een kleine ovenschaal, prik er een paar keer in en giet er het honing-citroenmengsel over. Bestrooi met tijm en zet in de oven naast de krieltjes. Laat ze 25 min. in de oven braden en keer ze halverwege de kooktijd om. Maak gebruik van dit moment om de krieltjes nog eens door elkaar te husselen, die in totaal 35 min. in de oven moeten.
3
Bak ondertussen in een grote sauteerpan de fi jngehakte uien en de geperste knofl ook 5 min. op een zacht vuurtje, in 4 el olijfolie. Voeg geleidelijk aan de (gewassen en grof versneden) spinazie toe. Bak eerst op een matig vuur tot alle spinazie zacht is en daarna op een hoog vuur om het vrijgekomen water te laten verdampen. Kruid af met peper, zout en wat geraspte muskaatnoot.
4
Hak de amandelen grof en bak ze goudbruin in 1 el olijfolie. Strooi ze vlak voor het opdienen over de spinazie, die je bij de chipolata’s en de krieltjes serveert.