⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGemarineerde zalm, mosterdsaus met basilicum (Gravlax)
Delhaize logo
  • Gemarineerde zalm, mosterdsaus met basilicum (Gravlax)
    A

Gemarineerde zalm, mosterdsaus met basilicum (Gravlax)

Gemarineerde zalm, mosterdsaus met basilicum (Gravlax)A
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 partjes citroen
  • 1 kl versgemalen peper
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el ciderazijn
  • 4 el dijonmosterd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 bussel basilicum
  • 1 komkommer
  • 6 e.l. olijfolie
  • zout
  • 3 el griessuiker
  • 500 g zalmhaasjes
  • 2 el zout
  • 4 partjes citroen
  • 1 kl versgemalen peper
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el ciderazijn
  • 4 el dijonmosterd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 bussel basilicum
  • 1 komkommer
  • 6 e.l. olijfolie
  • zout
  • 3 el griessuiker
  • 500 g zalmhaasjes
  • 2 el zout

Begin met koken

: 25 min + 48 u marineren
1
Meng de griessuiker met de peper en het zout.
2
Bekleed een rechthoekige schotel met vershoudfolie die je ruim over de randen laat hangen. Leg basilicumblaadjes op de bodem van de schotel. Leg er de zalm op. Bestrooi met het suikermengsel en druk erop zodat het goed aan de vis kleeft. Bestrooi met basilicumblaadjes. Sluit de vershoudfolie goed, zet 48 uur in de koelkast, verwijder af en toe het vrijgekomen vocht.
3
Mosterdsaus met basilicum: doe de mosterd, de bruine suiker, de ciderazijn en de basilicumblaadjes in de kom van de keukenrobot en laat op volle kracht draaien. Voeg ondertussen de olie toe en laat draaien tot de saus dik is. Breng verder op smaak indien nodig. Zet koel weg.
4
Voor de komkommersalade: leg de in fijne schijfjes gesneden komkommer in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ze ongeveer 20 min. uitlekken. Dep droog.
5
Doe de komkommerschijfjes in een kom en bestrooi ze met peper en dille. Meng goed. Zet opzij.
6
Laat de zalm uitlekken, snij in heel dunne plakjes.
7
Verdeel de zalm over de borden, lepel er wat saus over en werk af met citroenpartjes en basilicumblaadjes. Serveer met de komkommersalade.
8
Répartissez sur les assiettes. Nappez de sauce. Accompagnez de concombres. Décorez avec des quartiers de citron et des feuilles de basilic.
1
Meng de griessuiker met de peper en het zout.
2
Bekleed een rechthoekige schotel met vershoudfolie die je ruim over de randen laat hangen. Leg basilicumblaadjes op de bodem van de schotel. Leg er de zalm op. Bestrooi met het suikermengsel en druk erop zodat het goed aan de vis kleeft. Bestrooi met basilicumblaadjes. Sluit de vershoudfolie goed, zet 48 uur in de koelkast, verwijder af en toe het vrijgekomen vocht.
3
Mosterdsaus met basilicum: doe de mosterd, de bruine suiker, de ciderazijn en de basilicumblaadjes in de kom van de keukenrobot en laat op volle kracht draaien. Voeg ondertussen de olie toe en laat draaien tot de saus dik is. Breng verder op smaak indien nodig. Zet koel weg.
4
Voor de komkommersalade: leg de in fijne schijfjes gesneden komkommer in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ze ongeveer 20 min. uitlekken. Dep droog.
5
Doe de komkommerschijfjes in een kom en bestrooi ze met peper en dille. Meng goed. Zet opzij.
6
Laat de zalm uitlekken, snij in heel dunne plakjes.
7
Verdeel de zalm over de borden, lepel er wat saus over en werk af met citroenpartjes en basilicumblaadjes. Serveer met de komkommersalade.
8
Répartissez sur les assiettes. Nappez de sauce. Accompagnez de concombres. Décorez avec des quartiers de citron et des feuilles de basilic.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 5,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 541,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 149; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 5,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 541,47
Scandinavisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht