⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGemarineerde zalm met whisky en komkommer met anijs
Delhaize logo
  • Gemarineerde zalm met whisky en komkommer met anijs

Gemarineerde zalm met whisky en komkommer met anijs

Gemarineerde zalm met whisky en komkommer met anijs
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g zalmfilets zonder vel
  • 6 el whisky
  • 2 el citroensap
  • 1/2 el bloemsuiker
  • 1 bosje anijs
  • 6 takjes bieslook
  • 1 komkommer
  • 2 el ciderazijn
  • crackers
  • 2 el dikke verse room
  • zout
  • 400 g zalmfilets zonder vel
  • 6 el whisky
  • 2 el citroensap
  • 1/2 el bloemsuiker
  • 1 bosje anijs
  • 6 takjes bieslook
  • 1 komkommer
  • 2 el ciderazijn
  • crackers
  • 2 el dikke verse room
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Leg de zalm een uur in de diepvries en snijd hem dan in fijne plakjes. Leg die op een grote schotel en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Giet er whisky en citroensap over en voeg er zout, peper, fijngehakte bieslook en een beetje fijngehakte anijs toe. Leg er huishoudfolie over en laat 3 uur marineren in de koelkast.
2
Meng de room en de ciderazijn in een slakom. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommers vervolgens in fijne plakjes en schep in de slakom. Voeg de rest van de fijngehakte anijs toe, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
3
Dien de uitgelekte zalmplakjes op met de komkommersalade en enkele crackers.
1
Leg de zalm een uur in de diepvries en snijd hem dan in fijne plakjes. Leg die op een grote schotel en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Giet er whisky en citroensap over en voeg er zout, peper, fijngehakte bieslook en een beetje fijngehakte anijs toe. Leg er huishoudfolie over en laat 3 uur marineren in de koelkast.
2
Meng de room en de ciderazijn in een slakom. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommers vervolgens in fijne plakjes en schep in de slakom. Voeg de rest van de fijngehakte anijs toe, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
3
Dien de uitgelekte zalmplakjes op met de komkommersalade en enkele crackers.
Nutritionele informatie
Energie: 359 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Overig
Hoofdgerecht