1
Verwijder het harde uiteinde van de witloofstronkjes en bak ze goudbruin, in 2 braadpannen met elk 2 el olijfolie. Voeg een bodempje water toe zodra ze rondom gekleurd zijn (± 1 cm), breng ze lichtjes op smaak, zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Draai het witloof af en toe.
2
Schil intussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze ± 20 min. in kokend gezouten water.
3
Fruit de fijngehakte tijm zachtjes, in een steelpan met 5 el olijfolie. Bestuif met bloem en meng 1 min. op een vrij hoog vuur, tot de bereiding lichtbruin wordt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de haverdrink bij. Laat 2 min. tot een homogene saus sudderen. Breng verder op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat, naar eigen smaak.
4
Verwarm de ovengrill voor. Laat de aardappelen goed uitlekken en plet ze een beetje met een pureestamper. Kruid met peper en zout.
5
Verdeel de saus over de bodem van een grote ovenschaal, waarin de witloofstronkjes elkaar niet overlappen. Leg er de witloofstronkjes bovenop en bedek ze met puree. Meng de panko met 1 el olijfolie en verdeel hem over de puree. Bak goudbruin onder de grill, in het midden van de oven (houd in het oog). Dien heel warm op.
1
Verwijder het harde uiteinde van de witloofstronkjes en bak ze goudbruin, in 2 braadpannen met elk 2 el olijfolie. Voeg een bodempje water toe zodra ze rondom gekleurd zijn (± 1 cm), breng ze lichtjes op smaak, zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Draai het witloof af en toe.
2
Schil intussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze ± 20 min. in kokend gezouten water.
3
Fruit de fijngehakte tijm zachtjes, in een steelpan met 5 el olijfolie. Bestuif met bloem en meng 1 min. op een vrij hoog vuur, tot de bereiding lichtbruin wordt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de haverdrink bij. Laat 2 min. tot een homogene saus sudderen. Breng verder op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat, naar eigen smaak.
4
Verwarm de ovengrill voor. Laat de aardappelen goed uitlekken en plet ze een beetje met een pureestamper. Kruid met peper en zout.
5
Verdeel de saus over de bodem van een grote ovenschaal, waarin de witloofstronkjes elkaar niet overlappen. Leg er de witloofstronkjes bovenop en bedek ze met puree. Meng de panko met 1 el olijfolie en verdeel hem over de puree. Bak goudbruin onder de grill, in het midden van de oven (houd in het oog). Dien heel warm op.