⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGekaramelliseerde kalkoenbrochettes met pastinaakpuree en chips
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde kalkoenbrochettes met pastinaakpuree en chips
    D

Gekaramelliseerde kalkoenbrochettes met pastinaakpuree en chips

door Jeroen De Pauw
Gekaramelliseerde kalkoenbrochettes met pastinaakpuree en chipsD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kalkoenhaasjes
  • 700 g pastinaken
  • 8 el ‘Korean Style’ sushisaus
  • 100 g boter
  • een frituurpan
  • peper
  • zout
  • 500 g kalkoenhaasjes
  • 700 g pastinaken
  • 8 el ‘Korean Style’ sushisaus
  • 100 g boter
  • een frituurpan
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Houd ½ pastinaak apart en schil de rest. Snijd ze in blokjes en doe ze in een kleine kookpot. Overgiet ze met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Giet de pastinaakblokjes af en mix ze fijn met 75 g boter. Breng verder op smaak.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in blokjes en rijg ze op satéstokjes. Bak ze in een grote braadpan goudbruin, met de rest van de boter. Overgiet de kalkoenbrochettes met de saus en 5 cl water en karamelliseer ze op een matig vuurtje.
3
Snijd de halve pastinaak met de mandoline in superfijne schijfjes. Dompel ze in de hete frituurolie (140°C), bak ze enkele minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Serveer de brochettes met de puree en de pastinaakchips. Blus de braadpan met een beetje water en roer tot een vloeibare saus. Besprenkel er de borden mee en werk eventueel af met tijm of andere verse kruiden.
1
Houd ½ pastinaak apart en schil de rest. Snijd ze in blokjes en doe ze in een kleine kookpot. Overgiet ze met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Giet de pastinaakblokjes af en mix ze fijn met 75 g boter. Breng verder op smaak.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in blokjes en rijg ze op satéstokjes. Bak ze in een grote braadpan goudbruin, met de rest van de boter. Overgiet de kalkoenbrochettes met de saus en 5 cl water en karamelliseer ze op een matig vuurtje.
3
Snijd de halve pastinaak met de mandoline in superfijne schijfjes. Dompel ze in de hete frituurolie (140°C), bak ze enkele minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Serveer de brochettes met de puree en de pastinaakchips. Blus de braadpan met een beetje water en roer tot een vloeibare saus. Besprenkel er de borden mee en werk eventueel af met tijm of andere verse kruiden.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 125 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 10,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 125 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 10,2 g
Belgisch
Winter
Hoofdgerecht