Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGehaktbrood uit de Cajun-keuken
Delhaize logo
  • Gehaktbrood uit de Cajun-keuken

Gehaktbrood uit de Cajun-keuken

Gehaktbrood uit de Cajun-keuken
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 4 el ketchup
  • 80 g paneermeel
  • Tabasco (facultatief)
  • 4 takjes platte peterselie
  • 800 g varkens/kalfsgehakt zonder kruiden
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 ei
  • 1 peper
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 4 el ketchup
  • 80 g paneermeel
  • Tabasco (facultatief)
  • 4 takjes platte peterselie
  • 800 g varkens/kalfsgehakt zonder kruiden
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 ei
  • 1 peper
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Kook de in kleine blokjes gesneden paprika en de fijngehakte ui in een steelpan met kokend water. Reken 3 min. vanaf het hernemen van het kookpunt Giet af, schrik onder koud water en laat uitlekken.
3
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het losgeklopte ei toe, de ketchup, de worcestersaus, de Tabasco, het paneermeel, de fijngehakte bladpeterselie, de nootmuskaat en de komijn.  Doe er de uitgelekte groenten bij, kruid met peper en zout, en kneed tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg bakpapier in een grote ovenschotel. Verdeel het vleesmengsel in twee, maak twee langwerpige "broden" en leg ze in de schotel. Bak 45 min. in de oven.
5
Serveer warm met geroosterde maïs, aardappelen in de schil en een slaatje of koud met een maïssalade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Kook de in kleine blokjes gesneden paprika en de fijngehakte ui in een steelpan met kokend water. Reken 3 min. vanaf het hernemen van het kookpunt Giet af, schrik onder koud water en laat uitlekken.
3
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het losgeklopte ei toe, de ketchup, de worcestersaus, de Tabasco, het paneermeel, de fijngehakte bladpeterselie, de nootmuskaat en de komijn.  Doe er de uitgelekte groenten bij, kruid met peper en zout, en kneed tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg bakpapier in een grote ovenschotel. Verdeel het vleesmengsel in twee, maak twee langwerpige "broden" en leg ze in de schotel. Bak 45 min. in de oven.
5
Serveer warm met geroosterde maïs, aardappelen in de schil en een slaatje of koud met een maïssalade.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
74
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Ketchup | Tomato | Topdown
Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
22 cl
1
95
Paneermeel | Glutenvrij
Schär Paneermeel | Glutenvrij
300 gr
2de tegen -50%
3
85
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€37,20