1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Kook de in kleine blokjes gesneden paprika en de fijngehakte ui in een steelpan met kokend water. Reken 3 min. vanaf het hernemen van het kookpunt Giet af, schrik onder koud water en laat uitlekken.
3
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het losgeklopte ei toe, de ketchup, de worcestersaus, de Tabasco, het paneermeel, de fijngehakte bladpeterselie, de nootmuskaat en de komijn. Doe er de uitgelekte groenten bij, kruid met peper en zout, en kneed tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg bakpapier in een grote ovenschotel. Verdeel het vleesmengsel in twee, maak twee langwerpige "broden" en leg ze in de schotel. Bak 45 min. in de oven.
5
Serveer warm met geroosterde maïs, aardappelen in de schil en een slaatje of koud met een maïssalade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Kook de in kleine blokjes gesneden paprika en de fijngehakte ui in een steelpan met kokend water. Reken 3 min. vanaf het hernemen van het kookpunt Giet af, schrik onder koud water en laat uitlekken.
3
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het losgeklopte ei toe, de ketchup, de worcestersaus, de Tabasco, het paneermeel, de fijngehakte bladpeterselie, de nootmuskaat en de komijn. Doe er de uitgelekte groenten bij, kruid met peper en zout, en kneed tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg bakpapier in een grote ovenschotel. Verdeel het vleesmengsel in twee, maak twee langwerpige "broden" en leg ze in de schotel. Bak 45 min. in de oven.
5
Serveer warm met geroosterde maïs, aardappelen in de schil en een slaatje of koud met een maïssalade.