Recept zoekresultatenGegrilde zalm met quinoasalade
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm met quinoasalade
    B

Gegrilde zalm met quinoasalade

Gegrilde zalm met quinoasaladeB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 zalmfilets bio met vel van 100 g per stuk
  • 6 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 bussel dille
  • 1 handvol kervel
  • 6 takjes dragon
  • 1 bussel koriander
  • 100 g zure room
  • 150 g salsa picado
  • 300 g quinoa
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • 4 zalmfilets bio met vel van 100 g per stuk
  • 6 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 bussel dille
  • 1 handvol kervel
  • 6 takjes dragon
  • 1 bussel koriander
  • 100 g zure room
  • 150 g salsa picado
  • 300 g quinoa
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Begin met koken

: 25 min
1
Spoel de quinoa en laat even uitlekken.
2
Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 minuten. Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
3
Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
4
Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa. Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
5
Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken.
6
Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op. Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado bij en werk af met enkele takjes koriander.
1
Spoel de quinoa en laat even uitlekken.
2
Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 minuten. Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
3
Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
4
Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa. Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
5
Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken.
6
Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op. Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado bij en werk af met enkele takjes koriander.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 179; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 683,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 179; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 683,78
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
2 × +/- 250 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
62
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
2 × 400 gr
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Kruiden | Dragon
Santa Maria Kruiden | Dragon
7 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Chunky Wrap | Salsa | Hot
Santa Maria Chunky Wrap | Salsa | Hot
230 gr
-10% voor 3
2
45
Quinoa | Bio | Kookbuiltje
Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
4 x 75 gr
Bio
    4
    99
    Zeezout | Grof | Grijs
    Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€45,13