Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde meloensalade met mozzarella di bufala
Delhaize logo
  • Gegrilde meloensalade met mozzarella di bufala
    B

Gegrilde meloensalade met mozzarella di bufala

door Line Couvreur
Gegrilde meloensalade met mozzarella di bufalaB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 charentais meloen
  • 1 Galia meloen
  • 125 g blauwe bessen
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel basilicum
  • 500 g mozzarella di bufala
  • 3 el balsamicoazijn
  • 8 el olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • peper
  • zout
  • 1 charentais meloen
  • 1 Galia meloen
  • 125 g blauwe bessen
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel basilicum
  • 500 g mozzarella di bufala
  • 3 el balsamicoazijn
  • 8 el olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
2
Meng 6 el olijfolie met de balsamicoazijn, fijngeraspte citroenzeste of fijne staafjes citroenzeste, 3 el citroensap, de helft van het gehakte basilicum, peper en zout.
3
Snijd de meloenen in 2, ontpit ze en snijd ze in dikke plakjes. Smeer ze lichtjes in met olijfolie en gril ze kort op een hete grill.
4
Schik de meloenplakjes op de borden (of op een grote dienschotel). Voeg de mozzarella en de blauwe bessen toe. Bestrooi met basilicumblaadjes en pijnboompitten. Besprenkel met dressing en serveer.
1
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
2
Meng 6 el olijfolie met de balsamicoazijn, fijngeraspte citroenzeste of fijne staafjes citroenzeste, 3 el citroensap, de helft van het gehakte basilicum, peper en zout.
3
Snijd de meloenen in 2, ontpit ze en snijd ze in dikke plakjes. Smeer ze lichtjes in met olijfolie en gril ze kort op een hete grill.
4
Schik de meloenplakjes op de borden (of op een grote dienschotel). Voeg de mozzarella en de blauwe bessen toe. Bestrooi met basilicumblaadjes en pijnboompitten. Besprenkel met dressing en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 181 kcal - Vetten: 13,1 g - Koolhydraten: 9,2 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 181 kcal - Vetten: 13,1 g - Koolhydraten: 9,2 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,3 g
Vegetarisch
Barbecue
Hoofdgerecht
Zomer
Hoofdgerecht