Recept zoekresultatenGegratineerde rigatoni met spekreepjes en raclettekaas
Delhaize logo
  • Gegratineerde rigatoni met spekreepjes en raclettekaas
    E
Gegratineerde rigatoni met spekreepjes en raclettekaasE

Gegratineerde rigatoni met spekreepjes en raclettekaas

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 2 uien
  • 200 g raclettekaas
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • 150 g rigatonipasta
  • 20 g boter
  • peper
  • zout
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 2 uien
  • 200 g raclettekaas
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • 150 g rigatonipasta
  • 20 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 25 min. kooktijd
1
Kook de rigatoni in kokend gezouten water, 2 à 3 min. minder dan op de verpakking aangeduid.
2
Fruit de spekreepjes intussen enkele minuten, in een sauteerpan met de boter. Schep er de gesnipperde uien bij, zet het deksel op de pan en bak 10 min., tot de uien zacht zijn. (Verwarm intussen de oven op 180°C). Giet er de room bij, meng 1 min. en voeg de pasta toe. Meng en breng verder op smaak.
3
Schep de bereiding in een ovenschaal en bedek met de sneetjes raclettekaas. Schuif 15 min. in de oven en laat de kaas naar eigen smaak smelten.
4
Dien warm op en bestrooi eventueel met gehakte peterselie. Geef er een groen slaatje bij.
1
Kook de rigatoni in kokend gezouten water, 2 à 3 min. minder dan op de verpakking aangeduid.
2
Fruit de spekreepjes intussen enkele minuten, in een sauteerpan met de boter. Schep er de gesnipperde uien bij, zet het deksel op de pan en bak 10 min., tot de uien zacht zijn. (Verwarm intussen de oven op 180°C). Giet er de room bij, meng 1 min. en voeg de pasta toe. Meng en breng verder op smaak.
3
Schep de bereiding in een ovenschaal en bedek met de sneetjes raclettekaas. Schuif 15 min. in de oven en laat de kaas naar eigen smaak smelten.
4
Dien warm op en bestrooi eventueel met gehakte peterselie. Geef er een groen slaatje bij.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 319 kcal - Vetten: 22,6 g - Koolhydraten: 14,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 13,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 319 kcal - Vetten: 22,6 g - Koolhydraten: 14,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 13,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Kaas | Raclette | Sneden

Delhaize

Kaas | Raclette | Sneden

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,19

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Pasta | Rigatoni

Delhaize

Pasta | Rigatoni

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€14,85