1
Doe de olie in een grote pan en stoof er de spinazie in. Begin op zacht vuur en verhoog nadien het vuur zodat al het vocht vrijkomt.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
3
Voeg de geperste knoflook bij de spinazie, meng 2 min., bestrooi dan met bloem. Meng 1 min. en voeg de melk toe, evenals 15 cl mosselkookvocht (voor 4 porties - zorg dat de bezinksels in de beker blijven), laat 2 min. op zacht vuur indikken.
4
Neem van het vuur, voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en breng op smaak. Verdeel over de individuele ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas.
5
Laat onder de warme ovengrill kleuren en serveer meteen. Geef er een lekkere huisgemaakte puree bij.
1
Doe de olie in een grote pan en stoof er de spinazie in. Begin op zacht vuur en verhoog nadien het vuur zodat al het vocht vrijkomt.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
3
Voeg de geperste knoflook bij de spinazie, meng 2 min., bestrooi dan met bloem. Meng 1 min. en voeg de melk toe, evenals 15 cl mosselkookvocht (voor 4 porties - zorg dat de bezinksels in de beker blijven), laat 2 min. op zacht vuur indikken.
4
Neem van het vuur, voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en breng op smaak. Verdeel over de individuele ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas.
5
Laat onder de warme ovengrill kleuren en serveer meteen. Geef er een lekkere huisgemaakte puree bij.