Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegratineerde mosselen met spinazie
Delhaize logo
  • Gegratineerde mosselen met spinazie

Gegratineerde mosselen met spinazie

Gegratineerde mosselen met spinazie
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g bloem
  • 1 zakje diepgevroren bladspinazie in porties
  • 5 cl droge witte wijn
  • 80 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 1 klein teentje knoflook
  • 20 cl melk
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kg Super mosselen
  • 20 g bloem
  • 1 zakje diepgevroren bladspinazie in porties
  • 5 cl droge witte wijn
  • 80 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 1 klein teentje knoflook
  • 20 cl melk
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kg Super mosselen

Begin met koken

1
Doe de olie in een grote pan en stoof er de spinazie in. Begin op zacht vuur en verhoog nadien het vuur zodat al het vocht vrijkomt.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
3
Voeg de geperste knoflook bij de spinazie, meng 2 min., bestrooi dan met bloem. Meng 1 min. en voeg de melk toe, evenals 15 cl mosselkookvocht (voor 4 porties - zorg dat de bezinksels in de beker blijven), laat 2 min. op zacht vuur indikken.
4
Neem van het vuur, voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en breng op smaak. Verdeel over de individuele ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas.
5
Laat onder de warme ovengrill kleuren en serveer meteen. Geef er een lekkere huisgemaakte puree bij.
1
Doe de olie in een grote pan en stoof er de spinazie in. Begin op zacht vuur en verhoog nadien het vuur zodat al het vocht vrijkomt.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
3
Voeg de geperste knoflook bij de spinazie, meng 2 min., bestrooi dan met bloem. Meng 1 min. en voeg de melk toe, evenals 15 cl mosselkookvocht (voor 4 porties - zorg dat de bezinksels in de beker blijven), laat 2 min. op zacht vuur indikken.
4
Neem van het vuur, voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en breng op smaak. Verdeel over de individuele ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas.
5
Laat onder de warme ovengrill kleuren en serveer meteen. Geef er een lekkere huisgemaakte puree bij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

France - Frankrijk Schlumberger Gewurztraminer Vendanges Tardives 14 Wit
37,5 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2de tegen -50%
2
55
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €13,94