⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebakken scampi’s met groene yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Gebakken scampi’s met groene yoghurtsaus
    A

Gebakken scampi’s met groene yoghurtsaus

Gebakken scampi’s met groene yoghurtsausA
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g diepgevroren dikke scampi's ("tijgergarnalen")
  • 2 e.l. olijfolie
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • 1/2 kl vers geraspte gember
  • 2 limoenen
  • 1 gele paprika
  • peper
  • 500 g diepgevroren dikke scampi's ("tijgergarnalen")
  • 2 e.l. olijfolie
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • 1/2 kl vers geraspte gember
  • 2 limoenen
  • 1 gele paprika
  • peper

Begin met koken

1
Pel de vooraf ontdooide scampi, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Overgiet met 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels olie. Meng en zet opzij.
2
Snij de paprika in blokjes en leg ze in een steelpan met kokend water. Laat ze 3 min. koken, giet  af en schrik in koud water. Giet opnieuw af en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de yoghurt toe, de gember, de muntblaadjes, 3 eetlepels limoensap, peper en zout. Laat draaien tot een gladde saus.
3
Rooster de scampi’s met de marinade snel in een grote antikleefpan.
4
Dien ze warm op met de groene saus, geef er een komkommer- en/of een tomatenslaatje met koriander bij.
1
Pel de vooraf ontdooide scampi, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Overgiet met 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels olie. Meng en zet opzij.
2
Snij de paprika in blokjes en leg ze in een steelpan met kokend water. Laat ze 3 min. koken, giet  af en schrik in koud water. Giet opnieuw af en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de yoghurt toe, de gember, de muntblaadjes, 3 eetlepels limoensap, peper en zout. Laat draaien tot een gladde saus.
3
Rooster de scampi’s met de marinade snel in een grote antikleefpan.
4
Dien ze warm op met de groene saus, geef er een komkommer- en/of een tomatenslaatje met koriander bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 91; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 190,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 91; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 190,46
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Lunch