⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 6 rode paprika's
  • 50 g rucola
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 g amandelen
  • 200 g natuuryoghurt
  • 10 g rozemarijn
  • 10 g tijm
  • 1 kl komijn
  • witte balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepepper
  • peper
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 6 rode paprika's
  • 50 g rucola
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 g amandelen
  • 200 g natuuryoghurt
  • 10 g rozemarijn
  • 10 g tijm
  • 1 kl komijn
  • witte balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepepper
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 1 u marineertijd + 1 u 10 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Neem een ovenplaat en schik er de paprika’s (in zijn geheel) en de ongepelde teentjes knoflook op. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende 40 min.
3
Haal de paprika's en knoflook uit de oven en schik ze op een vel aluminiumfolie, samen met de tijm en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat 10 min. afkoelen. Als ze koud zijn, haal de paprika’s uit de folie zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Verwijder ook de kroontjes, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in lange repen.
4
Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
5
Neem een bokaal en doe er de knoflook, kruiden en paprika’s in. Besprenkel met wat witte balsamicoazijn en laat minstens 1 u marineren in de koelkast.
6
Spoel de aardappelen en snijd ze in partjes. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze gaar in de oven gedurende ± 30 min. Tip: als je de kooktijd graag inkort, kan je de aardappelen altijd voorkoken.
7
Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even afkoelen en kruid met peper en zout.
8
Meng de komijn onder de yoghurt, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en Espelettepeper.
9
Serveer de gemarineerde paprika’s met de lauwe of koude geroosterde aardappelen, de yoghurtsaus en wat rucola. Werk het bord af met zwarte olijven en gehakte amandelen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Neem een ovenplaat en schik er de paprika’s (in zijn geheel) en de ongepelde teentjes knoflook op. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende 40 min.
3
Haal de paprika's en knoflook uit de oven en schik ze op een vel aluminiumfolie, samen met de tijm en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat 10 min. afkoelen. Als ze koud zijn, haal de paprika’s uit de folie zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Verwijder ook de kroontjes, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in lange repen.
4
Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
5
Neem een bokaal en doe er de knoflook, kruiden en paprika’s in. Besprenkel met wat witte balsamicoazijn en laat minstens 1 u marineren in de koelkast.
6
Spoel de aardappelen en snijd ze in partjes. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze gaar in de oven gedurende ± 30 min. Tip: als je de kooktijd graag inkort, kan je de aardappelen altijd voorkoken.
7
Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even afkoelen en kruid met peper en zout.
8
Meng de komijn onder de yoghurt, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en Espelettepeper.
9
Serveer de gemarineerde paprika’s met de lauwe of koude geroosterde aardappelen, de yoghurtsaus en wat rucola. Werk het bord af met zwarte olijven en gehakte amandelen.
Nutritionele informatie
Energie: 579 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette
1 snufje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2+1 gratis
2
99
Amandel G&G
Delhaize Amandel G&G
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
75
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25

Reeds in je keuken

Knoflook | Netje
Delhaize Knoflook | Netje
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€26,29

Deze recepten kan je ook leuk vinden