1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Neem een ovenplaat en schik er de paprika’s (in zijn geheel) en de ongepelde teentjes knoflook op. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende 40 min.
3
Haal de paprika's en knoflook uit de oven en schik ze op een vel aluminiumfolie, samen met de tijm en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat 10 min. afkoelen. Als ze koud zijn, haal de paprika’s uit de folie zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Verwijder ook de kroontjes, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in lange repen.
4
Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
5
Neem een bokaal en doe er de knoflook, kruiden en paprika’s in. Besprenkel met wat witte balsamicoazijn en laat minstens 1 u marineren in de koelkast.
6
Spoel de aardappelen en snijd ze in partjes. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze gaar in de oven gedurende ± 30 min. Tip: als je de kooktijd graag inkort, kan je de aardappelen altijd voorkoken.
7
Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even afkoelen en kruid met peper en zout.
8
Meng de komijn onder de yoghurt, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en Espelettepeper.
9
Serveer de gemarineerde paprika’s met de lauwe of koude geroosterde aardappelen, de yoghurtsaus en wat rucola. Werk het bord af met zwarte olijven en gehakte amandelen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Neem een ovenplaat en schik er de paprika’s (in zijn geheel) en de ongepelde teentjes knoflook op. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende 40 min.
3
Haal de paprika's en knoflook uit de oven en schik ze op een vel aluminiumfolie, samen met de tijm en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat 10 min. afkoelen. Als ze koud zijn, haal de paprika’s uit de folie zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Verwijder ook de kroontjes, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in lange repen.
4
Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
5
Neem een bokaal en doe er de knoflook, kruiden en paprika’s in. Besprenkel met wat witte balsamicoazijn en laat minstens 1 u marineren in de koelkast.
6
Spoel de aardappelen en snijd ze in partjes. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze gaar in de oven gedurende ± 30 min. Tip: als je de kooktijd graag inkort, kan je de aardappelen altijd voorkoken.
7
Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even afkoelen en kruid met peper en zout.
8
Meng de komijn onder de yoghurt, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en Espelettepeper.
9
Serveer de gemarineerde paprika’s met de lauwe of koude geroosterde aardappelen, de yoghurtsaus en wat rucola. Werk het bord af met zwarte olijven en gehakte amandelen.