Recept zoekresultatenFrozen cheesecake met rode vruchten
Delhaize logo
  • Frozen cheesecake met rode vruchten
    C

Frozen cheesecake met rode vruchten

door Gema Gomez
Frozen cheesecake met rode vruchtenC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 200 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessen
  • 3 Medjool dadels
  • 100 g cashewnoten Fairtrade
  • 30 cl room met 35% vetgehalte
  • 470 g Philadelphia Original
  • 120 g Fairtrade biospeculoos
  • 100 g kristalsuiker
  • 80 g boter Fairebel
  • 200 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 g rode bessen
  • 3 Medjool dadels
  • 100 g cashewnoten Fairtrade
  • 30 cl room met 35% vetgehalte
  • 470 g Philadelphia Original
  • 120 g Fairtrade biospeculoos
  • 100 g kristalsuiker
  • 80 g boter Fairebel

Begin met koken

: 30 min. (+ 8 u vriestijd)
1
Bekleed de bodem en de wanden van een springvorm van 20 cm met bakpapier (bevochtig de wanden lichtjes zodat het papier eraan vastplakt). Verkruimel de speculaas en hak de cashewnoten in de hakmolen. Hak de ontpitte dadels met de gesmolten boter. Meng alles in een slakom, verdeel deze bereiding over de bodem van de bakvorm en druk goed aan met een lepel. Prik over heel de oppervlakte van de taartbodem wat gaatjes met een vork.
2
Verwijder de steeltjes van 125 g aardbeien. Mix de aardbeien kort met 125 g frambozen en de suiker (de textuur moet niet helemaal glad zijn).
3
Klop de kaas lichtjes op om hem zachter te maken, voeg de room toe en klop op hoge snelheid tot een stevige textuur. Meng er de vruchtenpuree onder.
4
Giet een heel fijne laag crème op de taartbodem en laat intrekken. Verdeel er 75 g blauwe bessen en 75 g frambozen in stukken bovenop. Overgiet met de rest van de crème, strijk de oppervlakte glad en dek af. Laat 8 u in de diepvriezer opstijven.
5
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de rest van de vruchten en serveer. De textuur van deze cheesecake smelt als een waterijsje in de mond.
1
Bekleed de bodem en de wanden van een springvorm van 20 cm met bakpapier (bevochtig de wanden lichtjes zodat het papier eraan vastplakt). Verkruimel de speculaas en hak de cashewnoten in de hakmolen. Hak de ontpitte dadels met de gesmolten boter. Meng alles in een slakom, verdeel deze bereiding over de bodem van de bakvorm en druk goed aan met een lepel. Prik over heel de oppervlakte van de taartbodem wat gaatjes met een vork.
2
Verwijder de steeltjes van 125 g aardbeien. Mix de aardbeien kort met 125 g frambozen en de suiker (de textuur moet niet helemaal glad zijn).
3
Klop de kaas lichtjes op om hem zachter te maken, voeg de room toe en klop op hoge snelheid tot een stevige textuur. Meng er de vruchtenpuree onder.
4
Giet een heel fijne laag crème op de taartbodem en laat intrekken. Verdeel er 75 g blauwe bessen en 75 g frambozen in stukken bovenop. Overgiet met de rest van de crème, strijk de oppervlakte glad en dek af. Laat 8 u in de diepvriezer opstijven.
5
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de rest van de vruchten en serveer. De textuur van deze cheesecake smelt als een waterijsje in de mond.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 14,7 g - Koolhydraten: 15,6 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 14,7 g - Koolhydraten: 15,6 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 4,8 g
Amerikaans
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardbei
Delhaize Aardbei
250 gr
4
49
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2
99
Blauwe bessen | Bio
Delhaize Blauwe bessen | Bio
125 gr
Bio
    3
    99
    Rode bessen
    Delhaize Rode bessen
    100 gr
    3
    19
    Ontpitte Dadels | Bio
    Delhaize Ontpitte Dadels | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      75
      Cashewnoten | Gezouten
      Delhaize Cashewnoten | Gezouten
      175 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      09
      Room 20%
      Delhaize Room 20%
      2 × 25 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      94
      Speculoos | Sinterklaas | 18cm
      Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 18cm
      2 × 100 gr
      0
      79
      Boter | Kant en klaar
      Fairebel Boter | Kant en klaar
      250 gr
      4
      25

      Reeds in je keuken

      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Totaal:
      €29,20