Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFrangipanetaartje met abrikozen
Delhaize logo
  • Frangipanetaartje met abrikozen

Frangipanetaartje met abrikozen

Frangipanetaartje met abrikozen
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g zachte boter
  • 100 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 pakje van 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 100 g amandelpoeder
  • 9 abrikozen
  • 50 g zachte boter
  • 100 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 pakje van 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 100 g amandelpoeder
  • 9 abrikozen

Begin met koken

1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Doe de zachte boter en de griessuiker in een kom. Meng met de garde, voeg de eieren toe en de gemalen amandelen. Meng tot een gladde room. Zet de kom in de koelkast.
4
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij elke helft in twee.
5
Vouw de kanten van de bladerdeegplakjes om zodat er zich rondom een boordje vormt. Leg ze, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat. Verdeel de amandelroom over de vierkante taartjes, leg er de kwartjes abrikozen op en bestrooi met geschaafde amandelen.
6
Bak de taartjes in 25 min. goudbruin in de oven.
7
Serveer lauw of koud.
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Doe de zachte boter en de griessuiker in een kom. Meng met de garde, voeg de eieren toe en de gemalen amandelen. Meng tot een gladde room. Zet de kom in de koelkast.
4
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij elke helft in twee.
5
Vouw de kanten van de bladerdeegplakjes om zodat er zich rondom een boordje vormt. Leg ze, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat. Verdeel de amandelroom over de vierkante taartjes, leg er de kwartjes abrikozen op en bestrooi met geschaafde amandelen.
6
Bak de taartjes in 25 min. goudbruin in de oven.
7
Serveer lauw of koud.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Brunch
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Amandelen | Geschaafd
Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr
4
15
Bladerdeeg | Vers
Delhaize Bladerdeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik
Del Monte Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik
2 × 240 gr
2
79
Totaal:
€23,88