Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenDriekoningentaart met een verrassende vulling
Delhaize logo
D

Driekoningentaart met een verrassende vulling

Driekoningentaart met een verrassende vullingD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • boon + kroon
  • 1 kl amandelaroma
  • 1 dikke el bloem
  • 75 g blonde cassonadesuiker
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder (facultatief
  • 2 eieren
  • 120 g amandelpoeder
  • 2 grote wortelen
  • 3 el melk
  • 2 rollen bladerdeeg met pure boter
  • 50 g rozijnen
  • 75 g zachte boter
  • boon + kroon
  • 1 kl amandelaroma
  • 1 dikke el bloem
  • 75 g blonde cassonadesuiker
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder (facultatief
  • 2 eieren
  • 120 g amandelpoeder
  • 2 grote wortelen
  • 3 el melk
  • 2 rollen bladerdeeg met pure boter
  • 50 g rozijnen
  • 75 g zachte boter

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
2
Meng de zachte boter, de suiker en 1 ei met de klopper. Voeg het amandelpoeder toe, het amandelaroma, de melk, de bloem en eventueel het vierkruidenpoeder. Meng goed.
3
Schil de wortelen en rasp ze met de fijne kant van de rasp, je hebt 150 g nodig. Doe ze bij de bereiding, evenals de rozijnen. Meng goed.
4
Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet de bereiding in het midden van de cirkel, smeer ze een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de vulling, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
5
Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei. Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
6
Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
2
Meng de zachte boter, de suiker en 1 ei met de klopper. Voeg het amandelpoeder toe, het amandelaroma, de melk, de bloem en eventueel het vierkruidenpoeder. Meng goed.
3
Schil de wortelen en rasp ze met de fijne kant van de rasp, je hebt 150 g nodig. Doe ze bij de bereiding, evenals de rozijnen. Meng goed.
4
Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet de bereiding in het midden van de cirkel, smeer ze een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de vulling, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
5
Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei. Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
6
Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1423; energie (kCal): 342; vetten (g): 20,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 30,7; suikers (g): 11,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 948,71
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1423; energie (kCal): 342; vetten (g): 20,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 30,7; suikers (g): 11,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 948,71
Frans
Vegetarisch
Kids,Driekoningen
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

boon + kroon

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bittere | Amandelsmaak
Vahiné Bittere | Amandelsmaak
2 cl
2
79
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
2 × 300 gr
2
49
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Totaal:
    €26,87