1
Maak een paar parallelle inkervingen in de vetrandjes van de eendenfilets (en de vleugels).
2
Giet er 3 el olijfolie over en voeg de ras-el-hanoutkruiden, 1 kl komijn en de peper toe. Wrijf de filets goed in met deze kruidenmengeling, bedek en laat 1 u intrekken op kamertemperatuur.
3
Verwarm de over voor op 160°C.
4
Schil de wortelen en snijd ze in ronde schijfjes. Voeg ze samen met 1 kl komijn en het geplette bouillonblokje in 4 dl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
5
Schil de kleine worteltjes en snijd ze in stukjes. Houd de uiteinden van de wortelen met het loof apart voor de decoratie. Gaar de stukjes wortel kort in kokend water, laat ze uitdruipen en schrikken in koud water.
6
Meng de kalfsfond en de sojasaus in een kom. Hak de gember, het ½ takje citroengras en 10 blaadjes koriander fijn. Voeg ze toe aan de kom en zet ze opzij voor later.
7
Leg de eendenfilets in een hete pan met het vel naar beneden. Bak ze 2 min aan elke kant. Leg ze vervolgens op een bakplaat en steek ze in de oven om 8 à 15 min verder te garen, naargelang de dikte van de filets.
8
Ontvet ondertussen de pan en giet er de saus in die je opzij gezet hebt. Voeg een scheutje citroensap toe en laat 1 min inkoken. Giet de mengeling door de puntzeef en zet de saus terug op het vuur. Dik de saus aan met een nootje boter.
9
Laat de wortelen uitlekken als ze gaar zijn maar vang het kookvocht op. Pureer de wortelen samen met een beetje kookvocht met een mixer. Voeg 4 el olijfolie toe en breng op smaak.
10
Fruit kort de stukjes wortel in een beetje boter of olijfolie. Breng op smaak.
11
Laat de eendenfilets 2 min rusten alvorens ze in schijfjes te snijden. Schik ze op de borden met de puree. Decoreer met de worteltjes en een beetje saus. Dien meteen op.
1
Maak een paar parallelle inkervingen in de vetrandjes van de eendenfilets (en de vleugels).
2
Giet er 3 el olijfolie over en voeg de ras-el-hanoutkruiden, 1 kl komijn en de peper toe. Wrijf de filets goed in met deze kruidenmengeling, bedek en laat 1 u intrekken op kamertemperatuur.
3
Verwarm de over voor op 160°C.
4
Schil de wortelen en snijd ze in ronde schijfjes. Voeg ze samen met 1 kl komijn en het geplette bouillonblokje in 4 dl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
5
Schil de kleine worteltjes en snijd ze in stukjes. Houd de uiteinden van de wortelen met het loof apart voor de decoratie. Gaar de stukjes wortel kort in kokend water, laat ze uitdruipen en schrikken in koud water.
6
Meng de kalfsfond en de sojasaus in een kom. Hak de gember, het ½ takje citroengras en 10 blaadjes koriander fijn. Voeg ze toe aan de kom en zet ze opzij voor later.
7
Leg de eendenfilets in een hete pan met het vel naar beneden. Bak ze 2 min aan elke kant. Leg ze vervolgens op een bakplaat en steek ze in de oven om 8 à 15 min verder te garen, naargelang de dikte van de filets.
8
Ontvet ondertussen de pan en giet er de saus in die je opzij gezet hebt. Voeg een scheutje citroensap toe en laat 1 min inkoken. Giet de mengeling door de puntzeef en zet de saus terug op het vuur. Dik de saus aan met een nootje boter.
9
Laat de wortelen uitlekken als ze gaar zijn maar vang het kookvocht op. Pureer de wortelen samen met een beetje kookvocht met een mixer. Voeg 4 el olijfolie toe en breng op smaak.
10
Fruit kort de stukjes wortel in een beetje boter of olijfolie. Breng op smaak.
11
Laat de eendenfilets 2 min rusten alvorens ze in schijfjes te snijden. Schik ze op de borden met de puree. Decoreer met de worteltjes en een beetje saus. Dien meteen op.