Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEendenborstfilet met bospaddestoelen
Delhaize logo
  • Eendenborstfilet met bospaddestoelen

Eendenborstfilet met bospaddestoelen

Eendenborstfilet met bospaddestoelen
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eendenborsten
  • 250 g witte champignons bio
  • 250 g bruine champignons bio
  • 200 g champignons gourmet mix bio
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g fijne bonen
  • 30 g geklaarde boter
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 2 eendenborsten
  • 250 g witte champignons bio
  • 250 g bruine champignons bio
  • 200 g champignons gourmet mix bio
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g fijne bonen
  • 30 g geklaarde boter
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven op 160°C.
2
Pel en snijd de sjalot fijn.
3
Kuis de champignons en houd 10 witte en 10 bruine champignons apart. Hak de rest grof.
4
Kuis de boontjes en stoom ze gaar, spoel ze in ijswater om de frisse kleur te bewaren.
5
Snijd het vet van de eendenborst bij en kerf het vel in zodat er een fijn en gelijkmatig ruit-jespatroon ontstaat. Verhit een antikleefpan en bak de eendenborstfilets op de velkant. Het vet zal smelten en eruit sijpelen. Verwijder dit vet zodat het niet verbrandt. Keer de eendenborstfilets om en bak de andere kant bruin. Kruid goed af met peper en zout. Keer ze nog een keer en bedruip de vleeskant met de jus. Bak het vlees in totaal ongeveer 8 minuten, laat het dan rusten.
6
Ondertussen verwarm je 2/3 de boter in een andere pan en stoof 2/3 van de sjalotten samen met de look. Voeg er dan de gehakte champignons aan toe. En bak ze op een hoog vuur aan, kruid goed af met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe.
7
Leg een eendenborst met de velkant naar beneden en beleg het met de mengeling van champignons. Leg hier de 2de filet op en bind het geheel samen met keukentouw.
8
Smelt de rest van de boter in een andere pan en stoof de rest van de sjalotten, voeg de Apart gehouden champignons toe en bak deze kort aan, voeg de boontjes toe en kruid met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschaal en leg er de eendenborstfilets op. Gaar nog een 8-tal minuten in de oven.
1
Verwarm de oven op 160°C.
2
Pel en snijd de sjalot fijn.
3
Kuis de champignons en houd 10 witte en 10 bruine champignons apart. Hak de rest grof.
4
Kuis de boontjes en stoom ze gaar, spoel ze in ijswater om de frisse kleur te bewaren.
5
Snijd het vet van de eendenborst bij en kerf het vel in zodat er een fijn en gelijkmatig ruit-jespatroon ontstaat. Verhit een antikleefpan en bak de eendenborstfilets op de velkant. Het vet zal smelten en eruit sijpelen. Verwijder dit vet zodat het niet verbrandt. Keer de eendenborstfilets om en bak de andere kant bruin. Kruid goed af met peper en zout. Keer ze nog een keer en bedruip de vleeskant met de jus. Bak het vlees in totaal ongeveer 8 minuten, laat het dan rusten.
6
Ondertussen verwarm je 2/3 de boter in een andere pan en stoof 2/3 van de sjalotten samen met de look. Voeg er dan de gehakte champignons aan toe. En bak ze op een hoog vuur aan, kruid goed af met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe.
7
Leg een eendenborst met de velkant naar beneden en beleg het met de mengeling van champignons. Leg hier de 2de filet op en bind het geheel samen met keukentouw.
8
Smelt de rest van de boter in een andere pan en stoof de rest van de sjalotten, voeg de Apart gehouden champignons toe en bak deze kort aan, voeg de boontjes toe en kruid met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschaal en leg er de eendenborstfilets op. Gaar nog een 8-tal minuten in de oven.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Herfst
Hoofdgerecht