Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKabeljauwhaas met gestoofde zeekraal en roomsausje met saffraan
Delhaize logo
  • Kabeljauwhaas met gestoofde zeekraal en roomsausje met saffraan

Kabeljauwhaas met gestoofde zeekraal en roomsausje met saffraan

Kabeljauwhaas met gestoofde zeekraal en roomsausje met saffraan
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 3 doosjes (van 75 g) zeekraal
  • 2 sjalotten
  • 2 dl room 35%
  • 4 dl visfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 doosje (van 140 g) bio zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 kokertje saffraanpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 25 g geklaarde boter
  • 4 el bloem
  • peper
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 3 doosjes (van 75 g) zeekraal
  • 2 sjalotten
  • 2 dl room 35%
  • 4 dl visfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 doosje (van 140 g) bio zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 kokertje saffraanpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 25 g geklaarde boter
  • 4 el bloem
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Pel en snijd de sjalotten fijn. Stoof de helft aan in wat olijfolie en voeg het saffraanpoeder toe. Laat even stoven en blus af met de witte wijn. Voeg de visfond en daarna de room toe. Laat ongeveer 5 minuten inkoken. Controleer de kruiding en voeg indien nodig peper en een beetje zout toe. Mix de saus en giet ze door een zeef in een andere steelpan.
2
Smelt de geklaarde boter in een antikleefpan. Bebloem ondertussen de kabeljauwhaasjes en bak ze aan beide zijden ongeveer 4 minuten. Controleer of de vis gaar is, zoniet laat je deze nog even verder garen.
3
Stoof ondertussen de rest van de sjalot aan in de olijfolie en voeg de gespoelde zeekraal toe. Stoof gaar en kruid bij met peper van de molen.
1
Pel en snijd de sjalotten fijn. Stoof de helft aan in wat olijfolie en voeg het saffraanpoeder toe. Laat even stoven en blus af met de witte wijn. Voeg de visfond en daarna de room toe. Laat ongeveer 5 minuten inkoken. Controleer de kruiding en voeg indien nodig peper en een beetje zout toe. Mix de saus en giet ze door een zeef in een andere steelpan.
2
Smelt de geklaarde boter in een antikleefpan. Bebloem ondertussen de kabeljauwhaasjes en bak ze aan beide zijden ongeveer 4 minuten. Controleer of de vis gaar is, zoniet laat je deze nog even verder garen.
3
Stoof ondertussen de rest van de sjalot aan in de olijfolie en voeg de gespoelde zeekraal toe. Stoof gaar en kruid bij met peper van de molen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Zeekraal
Delhaize Zeekraal
100 gr
3
29
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
3+1 gratis
2
99
Pays d'Oc | Chardonnay
Delhaize Pays d'Oc | Chardonnay
75 cl
2+1 gratis
3
99
Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
90 gr
2
69
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€42,78