⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDe levensgevaarlijke spin
Delhaize logo
  • De levensgevaarlijke spin

De levensgevaarlijke spin

De levensgevaarlijke spin
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g Dessert Callets
  • 12,5 cl arachideolie
  • 1 snufje zout
  • 1 nootje boter
  • 2 eieren
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 180 g rietsuiker
  • 8 cl melk
  • 125 g rozijnen
  • 1 kl speculooskruiden
  • 5 cl verse room
  • 1 Voor de versiering : gekleurde suikerpastilles
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • Mikados
  • 100 g Dessert Callets
  • 12,5 cl arachideolie
  • 1 snufje zout
  • 1 nootje boter
  • 2 eieren
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 180 g rietsuiker
  • 8 cl melk
  • 125 g rozijnen
  • 1 kl speculooskruiden
  • 5 cl verse room
  • 1 Voor de versiering : gekleurde suikerpastilles
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • Mikados

Begin met koken

1
Doe de rozijnen in een kom en giet er heel warm water over tot ze helemaal bedekt zijn.
2
Snij de pompoen in blokjes. Schep de blokjes in een schotel, bedek ze met een bord en kook ze gaar in de microgolfoven op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer even na de eerste 6 min. Zet ze aan de kant. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Meng, ondertussen, de eieren met de suiker in een grote kom (met de garde). Voeg dan de bloem toe, de olie, de melk, de speculooskruiden en het zout. Roer goed.
4
Mix de pompoenblokjes tot puree en doe ze bij het beslag, evenals de goed uitgelekte rozijnen.
5
Smeer de wand van een ovale ovenschotel (ong. 26 x 20 cm) in met boter en leg op maat geknipt bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de schotel en bak 30 min. in de oven. Neem het gebak uit de schotel en laat volledig afkoelen.
6
Snij de kanten van het gebak een beetje bij zodat je de vorm van spin bekomt.
7
Verwarm de room in een kleine steelpan. Neem de pan van het vuur wanneer de room kookt en doe er de chocolade bij, laat 2 min. rusten. Meng dan met de garde en bedek de taart helemaal met deze chocoladeroom. Versier, zoals op de foto, met de suikerpastilles, de Smarties en de Mikadostokjes.
8
Laat 1 uur rusten op een koele plaats.
1
Doe de rozijnen in een kom en giet er heel warm water over tot ze helemaal bedekt zijn.
2
Snij de pompoen in blokjes. Schep de blokjes in een schotel, bedek ze met een bord en kook ze gaar in de microgolfoven op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer even na de eerste 6 min. Zet ze aan de kant. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Meng, ondertussen, de eieren met de suiker in een grote kom (met de garde). Voeg dan de bloem toe, de olie, de melk, de speculooskruiden en het zout. Roer goed.
4
Mix de pompoenblokjes tot puree en doe ze bij het beslag, evenals de goed uitgelekte rozijnen.
5
Smeer de wand van een ovale ovenschotel (ong. 26 x 20 cm) in met boter en leg op maat geknipt bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de schotel en bak 30 min. in de oven. Neem het gebak uit de schotel en laat volledig afkoelen.
6
Snij de kanten van het gebak een beetje bij zodat je de vorm van spin bekomt.
7
Verwarm de room in een kleine steelpan. Neem de pan van het vuur wanneer de room kookt en doe er de chocolade bij, laat 2 min. rusten. Meng dan met de garde en bedek de taart helemaal met deze chocoladeroom. Versier, zoals op de foto, met de suikerpastilles, de Smarties en de Mikadostokjes.
8
Laat 1 uur rusten op een koele plaats.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Halloween
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pompoen
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Chocolade | Puur
Delhaize Chocolade | Puur
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Speculoos | Sinterklaas | 14cm
Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 14cm
66 gr
0
49
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Suiker | Parelkorrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
500 gr
3
15
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Koekjes | Chocolade | Melkchocolade
LU Koekjes | Chocolade | Melkchocolade
75 gr
2
09

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Totaal:
€16,80