⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus
Delhaize logo
  • Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus

Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus

Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus
Gemiddeld
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g blonde cassonadesuiker
  • 50 g boter
  • 200 g Dessert Callets
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 6 eieren
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 500 g ricotta
  • 1 sinaasappel
  • 200 g speculoos
  • 20 cl verse room
  • 200 g blonde cassonadesuiker
  • 50 g boter
  • 200 g Dessert Callets
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 6 eieren
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 500 g ricotta
  • 1 sinaasappel
  • 200 g speculoos
  • 20 cl verse room

Begin met koken

1
Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in blokjes, leg ze in een schotel en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer halverwege de kooktijd om.
2
Doe er de suiker bij en prak alles met een vork. Laat lauw worden.
3
Verkruimel de speculoos en meng goed met de gesmolten boter.
4
Smeer de rand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
5
Druk het speculoosmengsel met de achterkant van een lepel op de bodem van de vorm.
6
Prak de ricotta met een vork, doe er de fijngeraspte sinaasappelschil bij, het kaneelpoeder en de eieren.
7
Meng met de garde, voeg dan de pompoenpuree toe. Giet in de vorm en bak 50 min. in de oven.
8
Laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
9
Laat de cake afkoelen in de vorm, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
10
Breng de room in een kleine steelpan aan de kook.
11
Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. staan.
12
Meng met de garde tot een gladde saus. Neem de cake uit de vorm en serveer met de lauwe chocoladesaus.
1
Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in blokjes, leg ze in een schotel en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer halverwege de kooktijd om.
2
Doe er de suiker bij en prak alles met een vork. Laat lauw worden.
3
Verkruimel de speculoos en meng goed met de gesmolten boter.
4
Smeer de rand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
5
Druk het speculoosmengsel met de achterkant van een lepel op de bodem van de vorm.
6
Prak de ricotta met een vork, doe er de fijngeraspte sinaasappelschil bij, het kaneelpoeder en de eieren.
7
Meng met de garde, voeg dan de pompoenpuree toe. Giet in de vorm en bak 50 min. in de oven.
8
Laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
9
Laat de cake afkoelen in de vorm, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
10
Breng de room in een kleine steelpan aan de kook.
11
Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. staan.
12
Meng met de garde tot een gladde saus. Neem de cake uit de vorm en serveer met de lauwe chocoladesaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pompoen
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    75
    Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
    42 gr
    Bio
      1
      89
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Ricotta | Classico
      Delhaize Ricotta | Classico
      2 × 250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      99
      Eetsinaas | 4ST
      Delhaize Eetsinaas | 4ST
      1 kg
      3
      09
      Speculoos | Sinterklaas | 26cm
      Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 26cm
      200 gr
      1
      39
      Room | Zuur | 15 % V.G.
      Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      15

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Totaal:
      €26,28