1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pruimen in partjes en ontpit ze tegelijkertijd. Doe ze in een steelpan met het sap van de halve citroen, de rietsuiker en 1 takje rozemarijn. Warm zachtjes op en laat pruttelen tot de pruimen net tot moes gekookt zijn. Pas eventueel de hoeveelheid suiker aan.
2
Bekleed intussen een ovenschaal met bakpapier, verdeel er de hele crottins de Chavignol over en bak ze ± 15 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de halve kramiek in 4 dikke sneetjes en verwijder de korst. Bak ze aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met de gesmolten boter, en snijd ze in 2.
4
Serveer de compote warm of lauw in kleine diepe borden. Voeg de warme crottins toe, werk af met rozemarijn en serveer met de kramiektoastjes.
5
Tip: Dit recept is ook superlekker met een andere homemade compote: mango, appelen, peren, ananas, rode vruchten, vijgen...
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pruimen in partjes en ontpit ze tegelijkertijd. Doe ze in een steelpan met het sap van de halve citroen, de rietsuiker en 1 takje rozemarijn. Warm zachtjes op en laat pruttelen tot de pruimen net tot moes gekookt zijn. Pas eventueel de hoeveelheid suiker aan.
2
Bekleed intussen een ovenschaal met bakpapier, verdeel er de hele crottins de Chavignol over en bak ze ± 15 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de halve kramiek in 4 dikke sneetjes en verwijder de korst. Bak ze aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met de gesmolten boter, en snijd ze in 2.
4
Serveer de compote warm of lauw in kleine diepe borden. Voeg de warme crottins toe, werk af met rozemarijn en serveer met de kramiektoastjes.
5
Tip: Dit recept is ook superlekker met een andere homemade compote: mango, appelen, peren, ananas, rode vruchten, vijgen...