1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Breng de helft van de room in een steelpan aan de kook.
3
Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en laat 1 min staan.
4
Roer zorgvuldig met de garde, voeg de resterende room toe en vervolgens de eieren.
6
Verdeel over 6 kommetjes die je in een grote ovenschaal zet.
7
Vul de schaal met warm water tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en laat 20 min in de oven bakken.
8
Laat 10 min lauw worden.
9
Rooster ondertussen de peperkoek in een broodrooster en laat de sneetjes in het toestel afkoelen. Snijd ze dan in dobbelsteentjes.
10
Snipper de sjalot heel fijn, voeg de frambozenazijn toe, peper, zout, mosterd en olie.
11
Roer krachtig met de garde.
12
Bestrooi de crèmes met de suiker en laat karameliseren met een gasbrander voor crème brûlée of onder de ovengrill.
13
Meng de salade, de blokjes peperkoek, de frambozen en de vinaigrette.
14
Serveer de crèmes lauw met de salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Breng de helft van de room in een steelpan aan de kook.
3
Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en laat 1 min staan.
4
Roer zorgvuldig met de garde, voeg de resterende room toe en vervolgens de eieren.
6
Verdeel over 6 kommetjes die je in een grote ovenschaal zet.
7
Vul de schaal met warm water tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en laat 20 min in de oven bakken.
8
Laat 10 min lauw worden.
9
Rooster ondertussen de peperkoek in een broodrooster en laat de sneetjes in het toestel afkoelen. Snijd ze dan in dobbelsteentjes.
10
Snipper de sjalot heel fijn, voeg de frambozenazijn toe, peper, zout, mosterd en olie.
11
Roer krachtig met de garde.
12
Bestrooi de crèmes met de suiker en laat karameliseren met een gasbrander voor crème brûlée of onder de ovengrill.
13
Meng de salade, de blokjes peperkoek, de frambozen en de vinaigrette.
14
Serveer de crèmes lauw met de salade.