⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCrème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek
Delhaize logo
  • Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek
    C

Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek

Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoekC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 120 g ganzenlever
  • 25 cl room met 20% v.g.
  • 2 eieren
  • 1 kleine sjalot
  • 6 kl blonde kandijsuiker
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 sneden peperkoek
  • 1/2 kl mosterd op oude wijze
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • peper
  • 1 schaaltje frambozen
  • 2 el wijnazijn van frambozen
  • 120 g ganzenlever
  • 25 cl room met 20% v.g.
  • 2 eieren
  • 1 kleine sjalot
  • 6 kl blonde kandijsuiker
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 sneden peperkoek
  • 1/2 kl mosterd op oude wijze
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • peper
  • 1 schaaltje frambozen
  • 2 el wijnazijn van frambozen

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Breng de helft van de room in een steelpan aan de kook.
3
Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en laat 1 min staan.
4
Roer zorgvuldig met de garde, voeg de resterende room toe en vervolgens de eieren.
5
Breng op smaak.
6
Verdeel over 6 kommetjes die je in een grote ovenschaal zet.
7
Vul de schaal met warm water tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en laat 20 min in de oven bakken.
8
Laat 10 min lauw worden.
9
Rooster ondertussen de peperkoek in een broodrooster en laat de sneetjes in het toestel afkoelen. Snijd ze dan in dobbelsteentjes.
10
Snipper de sjalot heel fijn, voeg de frambozenazijn toe, peper, zout, mosterd en olie.
11
Roer krachtig met de garde.
12
Bestrooi de crèmes met de suiker en laat karameliseren met een gasbrander voor crème brûlée of onder de ovengrill.
13
Meng de salade, de blokjes peperkoek, de frambozen en de vinaigrette.
14
Serveer de crèmes lauw met de salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Breng de helft van de room in een steelpan aan de kook.
3
Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en laat 1 min staan.
4
Roer zorgvuldig met de garde, voeg de resterende room toe en vervolgens de eieren.
5
Breng op smaak.
6
Verdeel over 6 kommetjes die je in een grote ovenschaal zet.
7
Vul de schaal met warm water tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en laat 20 min in de oven bakken.
8
Laat 10 min lauw worden.
9
Rooster ondertussen de peperkoek in een broodrooster en laat de sneetjes in het toestel afkoelen. Snijd ze dan in dobbelsteentjes.
10
Snipper de sjalot heel fijn, voeg de frambozenazijn toe, peper, zout, mosterd en olie.
11
Roer krachtig met de garde.
12
Bestrooi de crèmes met de suiker en laat karameliseren met een gasbrander voor crème brûlée of onder de ovengrill.
13
Meng de salade, de blokjes peperkoek, de frambozen en de vinaigrette.
14
Serveer de crèmes lauw met de salade.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 191; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 8,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 323,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 191; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 8,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 323,55
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Lunch