Recept zoekresultatenCouscous van staartvis
Delhaize logo
  • Couscous van staartvis

Couscous van staartvis

Couscous van staartvis
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • peper
  • 4 wortelen
  • 4 dikke rapen
  • 4 el olijfolie
  • 1 venkel
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 stokje kaneel
  • 1/2 kl gemalen gember
  • 1/2 kl ras-el-hanout
  • 800 g staartvisfilets
  • 1 afgestreken el suiker
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 bussel koriander
  • 75 dl water
  • 2 0
  • peper
  • 4 wortelen
  • 4 dikke rapen
  • 4 el olijfolie
  • 1 venkel
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 stokje kaneel
  • 1/2 kl gemalen gember
  • 1/2 kl ras-el-hanout
  • 800 g staartvisfilets
  • 1 afgestreken el suiker
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 bussel koriander
  • 75 dl water
  • 2 0

Begin met koken

: 25 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
1
Schil en snijd de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snijd de knol in 16 partjes. Zet opzij.
2
Meng, in een grote, diepe pan, 2 el olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
3
Doe opnieuw 2 el olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
4
Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
5
Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper indien nodig.
6
Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).
1
Schil en snijd de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snijd de knol in 16 partjes. Zet opzij.
2
Meng, in een grote, diepe pan, 2 el olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
3
Doe opnieuw 2 el olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
4
Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
5
Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper indien nodig.
6
Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Lactose vrij
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht