1
Schil en snijd de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snijd de knol in 16 partjes. Zet opzij.
2
Meng, in een grote, diepe pan, 2 el olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
3
Doe opnieuw 2 el olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
4
Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
5
Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper indien nodig.
6
Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).
1
Schil en snijd de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snijd de knol in 16 partjes. Zet opzij.
2
Meng, in een grote, diepe pan, 2 el olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
3
Doe opnieuw 2 el olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
4
Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
5
Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper indien nodig.
6
Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).