Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCourgettecake met peccannoten
Delhaize logo
  • Courgettecake met peccannoten
    C

Courgettecake met peccannoten

door Gema Gomez
Courgettecake met peccannotenC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 3 eieren
  • 2 kleine courgettes (375 g)
  • 100 g pecannoten
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 1,8 dl arachide of koolzaadolie
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 kleine courgettes (375 g)
  • 100 g pecannoten
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 1,8 dl arachide of koolzaadolie
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 55 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker, de eieren, het zout en de kruiden in een grote slakom. Voeg al kloppend, in meerdere keren, afwisselend bloem en olie toe. Hak de pecannoten grof.
2
Rasp de ongeschilde courgettes met de grove kant van de rasp.
3
Roer alles onder het deeg. Bekleed een cakevorm (maximuminhoud 1,5 l) met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 55 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm op een taartrooster en laat afkoelen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker, de eieren, het zout en de kruiden in een grote slakom. Voeg al kloppend, in meerdere keren, afwisselend bloem en olie toe. Hak de pecannoten grof.
2
Rasp de ongeschilde courgettes met de grove kant van de rasp.
3
Roer alles onder het deeg. Bekleed een cakevorm (maximuminhoud 1,5 l) met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 55 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm op een taartrooster en laat afkoelen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 321 kcal - Vetten: 22,8 g - Koolhydraten: 23,5 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 321 kcal - Vetten: 22,8 g - Koolhydraten: 23,5 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,2 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Dessert