1
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (300 g netto). Doe ze in een steelpan, overgiet ze volledig met water en breng aan de kook. Reken 15 min. kooktijd.
2
Bekleed intussen een bakvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze in een slakom, samen met de callets.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Breek de eieren in een grote slakom, voeg het zout en de suiker toe. Klop 5 min. op hoge snelheid tot het mengsel begint te schuimen en in volume verdrievoudigt. Giet er het maiszetmeel en de cacao door een zeef bij. Meng voorzichtig met een handklopper.
4
Giet de gekookte zoete aardappelen af, meng ze met de boter en de chocolade. Laat 2 min. rusten en mix tot een homogeen mengsel. Schep het mengsel bij de losgeklopte eieren en meng intussen met een soepele spatel. Giet in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven.
5
Laat de moelleux in de bakvorm afkoelen. Ontvorm, bestrooi eventueel met geraspte chocolade en serveer op kamertemperatuur.
1
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (300 g netto). Doe ze in een steelpan, overgiet ze volledig met water en breng aan de kook. Reken 15 min. kooktijd.
2
Bekleed intussen een bakvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze in een slakom, samen met de callets.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Breek de eieren in een grote slakom, voeg het zout en de suiker toe. Klop 5 min. op hoge snelheid tot het mengsel begint te schuimen en in volume verdrievoudigt. Giet er het maiszetmeel en de cacao door een zeef bij. Meng voorzichtig met een handklopper.
4
Giet de gekookte zoete aardappelen af, meng ze met de boter en de chocolade. Laat 2 min. rusten en mix tot een homogeen mengsel. Schep het mengsel bij de losgeklopte eieren en meng intussen met een soepele spatel. Giet in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven.
5
Laat de moelleux in de bakvorm afkoelen. Ontvorm, bestrooi eventueel met geraspte chocolade en serveer op kamertemperatuur.