Recept zoekresultatenCôte à l’os met tomatensalade
Delhaize logo
  • Côte à l’os met tomatensalade

Côte à l’os met tomatensalade

Côte à l’os met tomatensalade
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,2 kg côte à l’os
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 450 g wortel en pastinaakfrietjes
  • 2 el olijfolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 500 g tomaten (kleine trostomaten rood, geel, kumato, coeur de boeuf...) (voor de tomatensalade)
  • 1 sjalot (voor de tomatensalade)
  • 10 blaadjes basilicum (voor de tomatensalade)
  • 1 kl mosterd (voor de tomatensalade)
  • 4 el olijfolie (voor de tomatensalade)
  • 2 el balsamicoazijn (voor de tomatensalade)
  • fleur de sel (voor de tomatensalade)
  • peper (voor de tomatensalade)
  • 1,2 kg côte à l’os
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 450 g wortel en pastinaakfrietjes
  • 2 el olijfolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 500 g tomaten (kleine trostomaten rood, geel, kumato, coeur de boeuf...) (voor de tomatensalade)
  • 1 sjalot (voor de tomatensalade)
  • 10 blaadjes basilicum (voor de tomatensalade)
  • 1 kl mosterd (voor de tomatensalade)
  • 4 el olijfolie (voor de tomatensalade)
  • 2 el balsamicoazijn (voor de tomatensalade)
  • fleur de sel (voor de tomatensalade)

Begin met koken

: 40 min. + 15 min. rusten
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Verwarm de olie in een pan en bak het vlees aan beide zijden aan gedurende 2 minuten.
3
Plet de look met de vlakke kant van je mes en voeg deze samen met de rozemarijn en de tijm toe in de pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees 6 tot 8 minuten garen. Lepel er na 3 minuten wat van de lookolie over. Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten.
4
Maak in tussentijd de tomatensalade: was de tomaten en snijd ze in stukken. Meng de mosterd met de olie en de azijn, kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette met de tomaten en meng er de helft van de basilicumblaadjes onder. Laat dit 20 minuten marineren.
5
Verwarm het vlees nog een 2-tal minuten in de oven vooraleer je het serveert. Werk de tomatensalade af met de rest van de basilicumblaadjes. Bak de wortel en pastinaakfrietjes zoals vermeld op de verpakking.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Verwarm de olie in een pan en bak het vlees aan beide zijden aan gedurende 2 minuten.
3
Plet de look met de vlakke kant van je mes en voeg deze samen met de rozemarijn en de tijm toe in de pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees 6 tot 8 minuten garen. Lepel er na 3 minuten wat van de lookolie over. Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten.
4
Maak in tussentijd de tomatensalade: was de tomaten en snijd ze in stukken. Meng de mosterd met de olie en de azijn, kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette met de tomaten en meng er de helft van de basilicumblaadjes onder. Laat dit 20 minuten marineren.
5
Verwarm het vlees nog een 2-tal minuten in de oven vooraleer je het serveert. Werk de tomatensalade af met de rest van de basilicumblaadjes. Bak de wortel en pastinaakfrietjes zoals vermeld op de verpakking.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geribbelde schotel
1.2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Fijngesneden sjalot
    Delhaize Fijngesneden sjalot
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    99
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -40%
    3
    35
    Saus | Mosterd
    Devos & Lemmens Saus | Mosterd
    30 cl
    -20% voor 3
    2
    09
    Azijn | Balsamico | Modena
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    2
    09
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Fijngesneden look
    Delhaize Fijngesneden look
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    75
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Totaal:
    €32,09