⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenConsommé van boschampignons
Delhaize logo
  • Consommé van boschampignons

Consommé van boschampignons

Consommé van boschampignons
Gemiddeld
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 450 g boschampignons, diepgevroren
  • 1 pak bieslook
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peperkorrels
  • peper
  • 3 l water
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 450 g boschampignons, diepgevroren
  • 1 pak bieslook
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peperkorrels
  • peper
  • 3 l water

Begin met koken

1
Bak de kippenvleugels in de olijfolie (zonder dat ze kleuren) en voeg dan de fijn gehakte groenten toe. Laat nog even bakken.
2
Voeg het water toe en breng aan de kook met het kruidentuiltje en de peperkorrels. Laat zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuur.
3
Laat de bouillon 20 minuten van het vuur rusten, doe hem door een zeef en laat afkoelen.
4
Verwarm voor het opdienen de gevogeltebouillon opnieuw (1,5 l) en voeg dan de boschampignons toe. Wacht tot de champignons goed warm zijn.
5
Voeg wat fijngeknipte bieslook toe om af te werken.
1
Bak de kippenvleugels in de olijfolie (zonder dat ze kleuren) en voeg dan de fijn gehakte groenten toe. Laat nog even bakken.
2
Voeg het water toe en breng aan de kook met het kruidentuiltje en de peperkorrels. Laat zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuur.
3
Laat de bouillon 20 minuten van het vuur rusten, doe hem door een zeef en laat afkoelen.
4
Verwarm voor het opdienen de gevogeltebouillon opnieuw (1,5 l) en voeg dan de boschampignons toe. Wacht tot de champignons goed warm zijn.
5
Voeg wat fijngeknipte bieslook toe om af te werken.
Nutritionele informatie
Energie: 271 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lunch